Τρίτη 15/6/2021

Εκρήξεις, πυροβολισμοί και νεκροί στο αεροδρόμιο που έφτασε η νέα κυβέρνηση της Υεμένης (video)

Μια μεγάλη έκρηξη και δύο μικρότερες σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Aden, λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τη νέα κυβέρνηση της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο, με νεκρούς και τραυματίες.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μάιν Αμπντουλμάλικ, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο προεδρικό παλάτι της πόλης, ανέφεραν μάρτυρες και σαουδαραβικά ΜΜΕ.

«Ο αριθμός των απωλειών δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά πηγές ανέφεραν ότι οι εκρήξεις ήταν ισχυρές», δήλωσε ο Mohammed al-Attab του Al Jazeera.

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν πεθάνει και δεκάδες ακόμη έχουν τραυματιστεί στην επίθεση.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης και οι νότιοι αυτονομιστές σχημάτισαν ένα νέο υπουργικό συμβούλιο καταμερισμού της εξουσίας στις 18 Δεκεμβρίου και έφτασαν στη νότια πόλη του Άντεν την Τετάρτη, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία τους στη Σαουδική Αραβία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ