Τρίτη 3/8/2021

Ιερείς και πιστοί στην Βρετανία «καταστρέφουν» τον μύθο για τον τάφο του Δράκουλα!

Το αποκαλυπτικό φυλλάδιο και η καταστροφή για το όνομα της περιοχής

Ο μύθος του Δράκουλα έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη βιομηχανία τις τελευταίες δεκαετίες στο χωριό Γουιτμπάι της Βρετανίας, όπου αμέτρητοι φαν του γκοθ ετησίως συρρέουν, προκειμένου να δουν από κοντά τον τάφο του και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του.

Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός θρησκευόμενων της περιοχής ότι ο Δράκουλας είναι προϊόν φαντασίας προκάλεσε τεράστια ζημιά στους επιχειρηματίες που ζουν από τον μύθο.

«Λυπούμαστε αλλά δεν είναι εδώ… για την ακρίβεια δεν είναι πουθενά επειδή ο Δράκουλας είναι προϊόν φαντασίας» αναφέρουν τα φυλλάδια που μοιράζουν οι πιστοί στις ορδές φανατικών του γκοθ, που κάνουν ένα άτυπο προσκύνημα στον υποτιθέμενο τάφο
του Δράκουλα στην εκκλησία Σαιν Μέρι του Γουιτμπάι. «Οπότε, ακόμα και αν υπάρχουν νυχτερίδες στο καμπαναριό μας, κανένας βρικόλακας δεν θα έρθει να σας ρουφήξει το αίμα».

37312258 9091005 image a 10 1609103657325

Οι… λάτρεις του Δράκουλα, που επισκέπτονται δύο φορές τον χρόνο το Γουιτμπάι για ένα φεστιβάλ που έχει ως θέμα την κουλτούρα που περιβάλλει το βιβλίο τρόμου του Μπράμ Στόκερ το 1897, ενημερώθηκαν μάλιστα από τους πιστούς που εκκλησιάζονται στη Σεν Μέρι ότι πατάνε σε ιερό χώμα, καθώς εκεί έζησε η Αγία Χίλντα τον 7ο αιώνα. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πείσουμε τον κόσμο ότι ο Δράκουλας είναι απλά μια ιστορία» δηλώνει ο ιερέας Μάικλ Γκόμπετ, που προσθέτει ότι «υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να συνδέσει κανείς με το Γουιτμπάι, όπως η Αγία Χίλντα και η λατρεία που λαμβάνει χώρο στην εκκλησία αλλά και τι συμβολίζει το αβαείο».

«Το φυλλάδιο είναι κάπως υπερβολικό»

Την άποψη αυτή δεν τη συμμερίζονται όσοι βγάζουν χρήματα από τον μύθο του Δράκουλα στο Γουιτμπάι. «Κατανοώ την εκκλησία που βλέπει ανθρώπους να ποζάρουν στο νεκροταφείο και να φέρονται απρεπώς. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει άλλη λύση, επειδή το φυλλάδιο είναι κάπως υπερβολικό. Φέτος με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μας έχουν λείψει σε απελπιστικό βαθμό οι ροές των φανατικών του γκοθ» σχολιάζει ο καλλιτέχνης Τζον Φρίμαν, που έχει φτιάξει οδηγό ο οποίος εστιάζει στη σύνδεση του Δράκουλα με το χωριό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ