Τετάρτη 4/8/2021

«Χαστούκι» στον Ερντογάν από την εφημερίδα «Sozcu» που βάζει το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς στις καταστροφές του 2020! (video)

Το πρωτοσέλιδο της Sozcu προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Αναστάτωση επικρατεί στην Τουρκία από χθες, που δημοσιεύθηκε το πρωτοχρονιάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Sozcu», το οποίο συμπεριλαμβάνει την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί στις καταστροφές του 2020.

Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη να κρατά το σάκο του γεμάτο δώρα και έχει τίτλο: «Οι καταστροφές και τα δάκρυα που βγήκαν από τον σάκο το 2020». Δίπλα στον Άγιο Βασίλη παρουσιάζονται 12 γεγονότα που στιγμάτισαν την Τουρκία, ένα για κάθε μήνα του έτους.

Ωστόσο, η τουρκική εφημερίδα επέλεξε για τον Ιούλιο, τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί, γράφοντας: «Το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο λειτουργούσε ως μουσείο εδώ και χρόνια, άνοιξε για λατρεία ύστερα από 86 χρόνια. Ο κόσμος αντέδρασε».

sozcu8 1

Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Η επιλογή του γεγονός ως «καταστροφικό» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στην κυβέρνηση του Ερντογάν αλλά και σε άλλα τουρκικά μέσα που έσπευσαν να κατακεραυνώσουν την «Sozcu».

Μάλιστα, χθες, ο ίδιος ο «σουλτάνος» σε δηλώσεις που έκανε έξω από την Αγιά Σοφιά, δέχθηκε ερωτήσεις αναφορικά με το πρωτοσέλιδο και απάντησε πως «δεν διαβάζω την εφημερίδα Sozcu. Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020”.

Αναφορά στο γεγονός έκανε αργότερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, σημειώνοντας πως «αυτοί που αντιδρούν για την Αγιά Σοφιά βρίσκονται σε πόλεμο με οτιδήποτε ανήκει στο έθνος μας», ενώ συμπλήρωσε πως η λειτουργία του μνημείου ως τζαμί έδωσε χαρά στον λαό της Τουρκίας.

sozcu765 743x1200 1

Η απάντηση της «Sozcu»

Από την πλευρά της η «Sozcu» απάντησε σήμερα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, τονίζοντας πως «ο σκοπός μας δεν ήταν να κάνουμε κριτική στο άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς, αλλά να υπενθυμίσουμε πως ήταν ένα γεγονός που σημάδεψε τη χρονιά».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ