Πέμπτη 29/7/2021

Βομβιστική επίθεση στη Σομαλία κατά τούρκων στρατιωτών!

Επίθεση με βόμβα σε Τούρκους στρατιώτες στη Σομαλία που επιβεβαίωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ανακοίνωσε ότι 4 άτομα, 1 εκ των οποίων είναι πολιτης, σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον τουρκικής εταιρείας.
Οι πληροφορίες άλλων ΜΜΕ πάντως υποστηρίζουν ότι υπήρξε βομβιστική επίθεση σε Τούρκους στρατιώτες στο δρόμο μεταξύ της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και του Αφγκογιέ στη Σομαλία. Στις πρώτες πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η επίθεση, η οποία έκανε λογο για νεκρούς τούρκους στρατιώτες και πολλούς τραυματίες , πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση Al-Shabaab συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα.

Διαρροές των επισήμων αρχών της Σομαλίας αμέσως μετά την επίθεση έκαναν λόγο για νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και πολλούς τραυματίες, επίσης Τούρκους στρατιώτες.

Τουρκικά μέσα αργότερα διέψευσαν την  είδηση ​​ότι υπήρχε επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών στη Σομαλία και ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε από έναν εισβολέα μοτοσικλετιστή στο εργοτάξιο μιας τουρκικής εταιρείας που έκανε έργα οδοποιίας στην χώρα. Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, 5 Τούρκοι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα. Είναι λογικό οι τούρκοι να προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειες στρατιωτών τους, ειδικά όμως να κρύψουν την παρουσία τούρκων στρατιωτών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων σε τρίτες χώρες!

Η αντίσταση στην τουρκική «εισβολή» στην Σομαλία

Υπήρξαν επιθέσεις σε τουρκικές εταιρείες που λειτουργούσαν στη Σομαλία και στο παρελθόν. Η τελευταία από αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020.
Στην επίθεση με βόμβα στο εργοτάξιο μιας τουρκικής εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου Afgoye-Mogadishu στην πόλη Afgoye, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, σκοτώθηκαν 3 άτομα και τραυματίστηκαν 20 άτομα, 6 από τους οποίους Τούρκοι πολίτες.
Περίπου ένα μήνα πριν από αυτήν την επίθεση, στις 28 Δεκεμβρίου 2019, ένα όχημα με βόμβα κοντά στο τελωνειακό κέντρο στο Μογκαντίσου πυροδοτήθηκε κατά τη διέλευση ενός λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα 85 άτομα, 2 εκ των οποίων ήταν Τούρκοι να χάσουν την ζωη τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ