Παρασκευή 23/7/2021

Στην «τσέπη» του Ερντογάν πάνω από 8εκ. ευρώ από τα απούλητα πρωτοχρονιάτικα λαχεία

Μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών στην Τουρκία ως... καλόπιασμα των ΗΠΑ

Στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας, όπου είναι πρόεδρος ο Ταγίπ Ερνογάν μπαίνει το ποσό των 8.300.000 ευρώ από τα απούλητα πρωτοχρονιάτικα λαχεία, την ώρα που η Άγκυρα προχωρά σε συλλήψεις τζιχαντιστών για να επαναπροσεγγίσει τις ΗΠΑ.

«Σουλτάνος» και στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο ο Ερντογάν, καθώς κατάφερε να βγει… κερδισμένος από την κλήρωση, χωρίς μάλιστα να έχει αγοράσει ούτε έναν λαχνό! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αριστερής τουρκικής εφημερίδας «Βirgün», το πρωτοχρονιάτικο λαχείο Milli Piyango επρόκειτο να μοιράσει περίπου 11.100.000 ευρώ σε τέσσερις τυχερούς.

Εντούτοις, στην κλήρωση της περασμένης Πέμπτης βρέθηκε μόνο ένας τυχερός λαχνός, με τους αριθμούς 9884757, στην επαρχία Μανίσα της δυτικής Τουρκίας, με τον κάτοχό του να λαμβάνει το 1/4 του συνολικού ποσού, δηλαδή περίπου 2.800.000 ευρώ.

Επειδή όμως τα άλλα τρία λαχεία παρέμειναν απούλητα, το υπόλοιπο ποσό των 8.300.000 ευρώ δεν μεταφέρθηκε στην επόμενη κλήρωση, αλλά κατέληξε στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας (TVF). Μόνο που στο Ταμείο αυτό πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν και αντιπρόεδρός του, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, ήταν ο γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον περασμένο Νοέμβριο!

Το TVF ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν το 2016 ως ένα κρατικό ταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, το οποίο στην πράξη λειτουργεί ως εταιρία συμμετοχών και διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του τις συμμετοχές του τουρκικού Δημοσίου σε εταιρίες στρατηγικού ενδιαφέροντος. Από το 2018 όμως και μετά, ο έλεγχός του μεταβιβάστηκε στην προεδρία της δημοκρατίας και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του αυτοανακηρύχθηκε ο «σουλτάνος»!

Συλλήψεις τζιχαντιστών

Την ώρα που συνέβαιναν αυτά τα ευτράπελα στην Τουρκία, η Άγκυρα κόμπαζε για τις μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών στη χώρα, καθώς και για τη σύλληψη σημαντικού στελέχους του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα μάλιστα με τις Αρχές, ο πυρήνας των τρομοκρατών σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα τις ημέρες του εορτασμού για την έλευση του νέου έτους.

Αναλυτές, ωστόσο, σχολίαζαν πως η ανακοίνωση αυτή «μόνο τυχαία δεν είναι», καθώς η Τουρκία, εν όψει της αλλαγής ηγεσίας στις ΗΠΑ, επιθυμεί επαναπροσέγγιση και μέσω του δρόμου της ασφάλειας και των επιχειρήσεων για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ