Με το αίμα τεσσάρων ανθρώπων γράφτηκε το φινάλε του Τράμπ! Σύσσωμη καταδίκη από διεθνείς ηγέτες (video)

Must Read

Μαύρη μέρα για τις ΗΠΑ, καθώς με το αίμα τεσσάρων ανθρώπων βάφτηκε η εισβολή των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Ντόναλντ Τράμπ στην συνεδρίαση του Κογκρέσου, όπου επικυρωνόταν η νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, η Μιούριελ Μπάουζερ, ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα πρωτοφανή επεισόδια, που θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Τζ. Κόντι, ο αστυνομικός της φρουράς του Καπιτωλίου έριξε τη σφαίρα η οποία τραυμάτισε γυναίκα η οποία υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.
Ο ίδιος δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος, υποστηρίζοντας ότι εκκρεμεί η ενημέρωση των οικείων της, και δήλωσε ότι οι άλλοι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Όπως, αναφέρουν, ωστόσο, τα αμερικανικά μέσα  ενημέρωσης πρόκειται για την Άσλι Μπάμπιτ από το Σαν Ντιέγκο, η οποία ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και φανατική οπαδός του Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε επίσης 52 συλλήψεις από τις οποίες οι 47 από τις 52 συλλήψεις έγιναν για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου. Αρκετά άλλα πρόσωπα συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα.

Σύμφωνα με τον Κόντι, δύο αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων αλλά και της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ μολότοφ σε όχημα στον χώρο του Καπιτωλίου.

https://twitter.com/i/status/1346894025203347462

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για κύρωση της νίκης Μπάιντεν

Μετά από το δυνατό σοκ τα δύο σώματα του Κογκρέσου ξεκίνησαν εκ νέου τις εργασίες τους και μέσα στις επόμενες ώρες οι ΗΠΑ αναμένεται να έχουν και με τη βούλα νέο πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε με 303 ψήφους έναντι 121 πρωτοβουλία συμμάχων του Τραμπ με σκοπό να μην κυρωθεί η νίκη του Μπάιντεν στην Αριζόνα. Το ίδιο έκανε λίγη ώρα πριν η Γερουσία με 93 ψήφους έναντι 6.

Οι ψηφοφορίες καθυστέρησαν αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής οπαδών του μεγιστάνα. Αφού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε πλέον η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών. Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη.

U.S. Capitol Police hold protesters at gun-point near the House Chamber inside the U.S. Capitol on Wednesday, Jan. 6, 2021, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)

Όλα ξεκίνησαν από την διαφαινόμενη ολοκληρωτική ήττα των Ρεπουμπλικανών στην Τζόρτζια, που εξαγρίωσε οπαδούς του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την εισβολή και προέβη σε προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος ζητώντας από τον αντιπρόεδρο να μην επικυρώσει στο Κογκρέσο τη νίκη Μπάιντεν. 

Στους Δημοκρατικούς ο έλεγχος όλου του Κογκρέσου

Εν μέσω των πρωτοφανών γεγονότων οι Δημοκρατικοί σημείωσαν μια πολύ σημαντική νίκη, καθώς κέρδισε και τις δύο έδρες στην πολιτεία μετά τις επαναληπτικές εκλογές δίνοντας έτσι τον έλεγχο της Γερουσίας στο κόμμα, που έχει συνολικά τον έλεγχο του Κογκρέσου. (Βλ. περισσότερα: Τι σημαίνει ο έλεγχος της Γερουσίας για τον Τζο Μπάιντεν).

Καταδίκη από πολλούς ηγέτες

Η χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο αποτελεί το αποκορύφωμα των πληγμάτων, που δέχθηκε η Δημοκρατία στις ΗΠΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφερε πολλαπλές δηλώσεις καταδίκης εντός και εκτός των ΗΠΑ, καθώς τη βαθιά τους ανησυχία εξέφρασαν πολλοί ηγέτες χωρών και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Εκτός από τον πολιτικό κόσμο, βέλη κατά του ίδιου του προέδρου εξαπέλυσε μεγαλύτερο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου. Την απομάκρυνσή του ζήτησε και η πανίσχυρη Αμερικανική Ένωση Κατασκευαστών, η οποία παραδοσιακά στηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς, ενώ είχε υποστηρίξει με θέρμη την οικονομική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This