Στρατιωτικό κονβόι και κομάντος στέλνει η Άγκυρα στα σύνορα με τη Συρία

Must Read

Κονβόι 12 στρατιωτικών οχημάτων έφτασε αργά χθες το βράδυ στην επαρχία Σανλιούρφα, στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Το στρατιωτικό κονβόι, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετέφερε στρατιωτικό υλικό καθώς και ομάδες κομάντος, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν, η Άγκυρα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια νέα – τρίτη – στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, στις περιοχές όπου η Τουρκία φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει με τη βοήθεια των ΗΠΑ, μια «ζώνη ασφαλείας», η οποία θα ελέγχεται από την Άγκυρα.

Σκοπός της γείτονος είναι η απομάκρυνση των Κούρδων πολιτοφυλάκων της YPG, οι οποίοι, ωστόσο, εδώ και χρόνια στηρίζονται, εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται από τους Αμερικανούς, καθώς έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την…απραξία της Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» στα τουρκοσυριακά σύνορα, εξοργίζει την Άγκυρα, η οποία θεωρεί τους YPG τρομοκράτες όπως και τους Κούρδους του ΡΚΚ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This