Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Χρηματιστηριακή βουτιά στο Twitter έφερε η αποπομπή Τραμπ από την πλατφόρμα

2,5 δισ. δολάρια χάνει το twitter εξαιτίας του Ντόναλντ Τράμπ

«Βουτιά» 7% σημείωσε χθες η μετοχή της twitter και η εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης οδεύει προς την απώλεια 2,5 δισ. δολαρίων από τη χρηματιστηριακή αξία της μετά την οριστική αναστολή του λογαριασμού του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση του επικεφαλής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε, φυσικά, έντονη πολιτική συζήτηση αναφορικά με την ελευθερία του λόγου στα social media. Μερίδα Ρεπουμπλικάνων καταφέρθηκε εναντίον της πλατφόρμας, κάνοντας λόγο για φίμωση ενός από τους πιο δημοφιλείς χρήστες της, ενώ φωνές αντίθεσης ακούστηκαν και στην Ευρώπη. Γάλλοι πολιτικοί από σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν τον αποκλεισμό του Τραμπ από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ να δηλώνει: «Ο έλεγχος των ψηφιακών κολοσσών δεν μπορεί να διεξάγεται από την ίδια την ψηφιακή ολιγαρχία». Δηλώνοντας «σοκαρισμένος» από την απόφαση αυτή, ο υπουργός επισήμανε την «απειλή» που συνιστά αυτή η «ψηφιακή ολιγαρχία» για «τα κράτη και τη δημοκρατία» και τόνισε ότι μόνο «ο κυρίαρχος λαός», «τα κράτη» και «η δικαιοσύνη» νομιμοποιούνται να καθορίσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο των γιγάντων του διαδικτύου.

Το θέμα απασχόλησε και τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, ο οποίος με άρθρο του στο «Politico» προέβη στην εκτίμηση ότι έρχονται μέρες αυστηρότερης ρύθμισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ