Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Με εμβολιασμούς «24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα» ο Μπόρις Τζόνσον φιλοδοξεί να κατατροπώσει την πανδημία!

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στη χώρα με 1.564

Στόχο να διεξάγει εμβολιασμούς κατά της Covid-19 «24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα», όσο το δυνατόν συντομότερο, έχει βάλει ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς επιδιώκει να επιταχύνει τον ρυθμό της εκστρατείας και να έχει εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στελέχη της AstraZeneca λένε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ώστε να παραδίδει 2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου, με τον Τζόνσον να επισημαίνει πως η διαθεσιμότητα περισσότερων εμβολίων θα είναι κρίσιμη, ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σε 24ωρη βάση. «Θα προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα όσο συντομότερα μπορέσουμε», είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου. «Προς το παρόν, το όριο το έχει θέσει η προμήθεια», συμπλήρωσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει πως το να δοθεί προστασία στους πιο ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής έως τα μέσα Φεβρουαρίου, θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά εξόδου από το lockdown που εφαρμόζεται στην Αγγλία από την περασμένη εβδομάδα.

Νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων

Κι όλα αυτά, την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε, σήμερα Τετάρτη 13/01, 1.564 επιπλέον θανάτους από τη νόσο Covid-19, αριθμό που αποτελεί νέο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας (προηγούμενο οι 1.325 νεκροί που είχαν καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου 2021), με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 84.767, εντός 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό τεστ, το υψηλότερο στην Ευρώπη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από την άλλη, ο αριθμός των καταγεγραμμένων μολύνσεων σε διάστημα 24 ωρών ανήλθε σε 47.525, με τη χώρα να μετρά πλέον 3.211.576 κρούσματα συνολικά.

*φωτό αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ