Πανδημία… δυσπιστίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους πολίτες να αμφισβητούν την αξιοπιστία κυβερνήσεων και ΜΜΕ!

Εκείνοι που ενημερώνονταν κυρίως από τα social media είναι και οι πιο δύσπιστοι ως προς τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Must Read

Η πανδημία έχει φέρει δυσπιστία, δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα – δυσπιστία έναντι των κυβερνώντων, των επικεφαλής επιχειρήσεων, αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η καλή πίστη των πολιτών καταρρέει τους τελευταίους μήνες, με την πλειονότητα αυτών να θεωρεί πως παραπλανάται. Η δημοσκόπηση με τίτλο «Edelman Trust Barometer», που επί δύο δεκαετίες έχει καταγράψει τις απαντήσεις χιλιάδων πολιτών σχετικά με την εμπιστοσύνη τους σε βασικούς θεσμούς, διαπίστωσε ότι το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις, οι επικεφαλής επιχειρήσεων και οι δημοσιογράφοι διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες ή υπερβάλλουν.

Κατανέμοντας τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση με βάση τα μέσα ενημέρωσης που προτιμά κάθε ερωτηθείς και τι ψηφίζει, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως εκείνοι που είναι περισσότερο δύσπιστοι ως προς τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ήταν εκείνοι που ενημερώνονταν περισσότερο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπροσθέτως, οι κυβερνήσεις -που σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση στις αρχές της πανδημίας εμφάνιζαν μια ανάκαμψη στον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών- εμφανίζουν ξανά μεγάλη πτώση στα επίπεδα εμπιστοσύνης, με την εμπιστοσύνη στον θεσμό της κυβέρνησης να μειώνεται από το υψηλότερο όλων των εποχών, 65% τον περασμένο Μάιο, στο 53% στο τέλος του χρόνου.

Μείωση της εμπιστοσύνης στα social media

Οι απώλειες ήταν ιδιαίτερα έντονες στη Νότια Κορέα, στη Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα. Παράλληλα, η εμπιστοσύνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η οποία μειωνόταν ήδη από το 2019, μειώθηκε περαιτέρω, πέφτοντας κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες στο 53%, παρότι τα μέσα αυτά συγκέντρωναν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σχέση με τα social media, που έχασαν πέντε ποσοστιαίες μονάδες, πέφτοντας στο 35%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This