H Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με «πράσινες» περιοχές, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη της ECDC

Βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη, όσον αφορά και στον δείκτη θετικότητας ειδικότερα

Must Read

Καλά τα μαντάτα για τη χώρα μας, καθώς τα πάει καλύτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και… φαίνεται, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC). 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εν λόγω χάρτης αποτυπώνει τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο «πράσινο» και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο «κίτρινο», όταν η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει στο «κόκκινο»!

Συγκεκριμένα, στο «πράσινο» βρίσκονται περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα. Στο «πράσινο» βρίσκεται, εξάλλου, ολόκληρη η Ελλάδα και στο χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο.

Το ECDC ανανεώνει τα δεδομένα του κορωνοϊού για όλη την Ευρώπη, αναφορικά με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον αριθμό τεστ που πραγματοποιούνται ανά χώρα, αλλά και το ποσοστό θετικότητας που προκύπτει από αυτά.

Οι περιοχές στο χάρτη του ECDC χρωματίζονται ως εξής:

  • Πράσινες αν τα νέα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι λιγότερα από 25 ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.
  • Πορτοκαλί αν τα νέα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι λιγότερα από 50 ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας είναι 4% ή περισσότερο· ή αν τα νέα κρούσματα είναι 25-150 ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.
  • Κόκκινες αν τα νέα κρούσματα είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 και το ποσοστό θετικότητας είναι 4% ή περισσότερο· ή τα νέα κρούσματα υπερβαίνουν τα 150 ανά 100.000 κατοίκους.
  • Γκρίζες αν τα δεδομένα δεν είναι επαρκή ή αν τα τεστ είναι λιγότερα από 300 ανά 100.000 κατοίκων.

Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This