Φυλάκιση του Ναβάλνι ζήτησε το ρωσικό ΥΠΕΣ – «Απευλευθερώστε τον» απαιτεί το Βερολίνο

«Παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου»

Must Read

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τον δικαστήριο, στο οποίο οδηγήθηκε σήμερα Αλεξέι Ναβάλνι, τη φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου για 30 ημέρες, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, αναφερόμενη κατά την διάρκεια της δίκης στις πολυάριθμες παραβιάσεις από τον Ναβάλνι των όρων αναστολή της ποινής και τις επανειλημένες προειδοποιήσεις που είχε κοινοποιήσει στον ίδιο και τον δικηγόρο του, ζήτησε την φυλάκιση του Ναβάλνι για 30 ημέρες.

Οι δυτικές χώρες ζήτησαν από την Ρωσία να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Μόσχας, μόλις επέστρεψε από την Γερμανία, όπου νοσηλεύονταν από τον περασμένο Αύγουστο όταν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντας της οικογένειας «Νοβιτσόκ»

Το Βερολίνο ζητά την απελευθέρωσή του

Η γερμανική κυβέρνηση, καταδικάζοντας την σύλληψή του ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι.

Η απόφαση, με βάση την οποία έγινε η σύλληψη, έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως «αυθαίρετη», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, επομένως η σύλληψη του κ. Ναβάλνι παραβιάζει τις αρχές του κράτους δικαίου, σημείωσε. Επιπλέον, τόνισε, είναι καταδικαστέο το γεγονός ότι η ακρόαση του κ. Ναβάλνι έγινε πραγματικά χωρίς επαρκές διάστημα προειδοποίησης. «Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν το θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας με δηλητήριο και όχι τους δράστες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ και κάλεσε τις ρωσικές αρχές «να απελευθερώσουν αμέσως τον κ. Ναβάλνι και να διερευνήσουν σε βάθος τις συνθήκες της δηλητηρίασής του».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν θα επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν είναι διμερές μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας και θα συζητηθεί με τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This