Καλιφόρνια: Την άμεση διακοπή χορήγησης του εμβολίου της Moderna ζητά κορυφαία επιδημιολόγος της πολιτείας!

Αιτία ο «υψηλότερος από το συνηθισμένο» αριθμός ατόμων που παρουσίασαν σημάδια σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης

Must Read

Να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της Moderna συνέστησε η κορυφαία επιδημιολόγος της πολιτείας της Καλιφόρνια, Δρ. Έρικα Σ. Παν, εκφράζοντας την ανησυχία της για έναν «υψηλότερο από το συνηθισμένο» αριθμό ατόμων που παρουσίασε σημάδια πιθανής σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης

Η πρόταση έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή στην Καλιφόρνια, καθώς περισσότερα από 40.000 άτομα την ημέρα βρίσκονται θετικοί στον ιό με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στο όριό τους. Η επιδημιολόγος προχώρησε στην συγκεκριμένη σύσταση, καθώς αρκετά άτομα που εμβολιάστηκαν σε μια κοινοτική κλινική, παρουσίασαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ιατρική φροντίδα εντός 24 ωρών!

Ως αποτέλεσμα, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της πολιτείας την Κυριακή, οι ειδικοί με επικεφαλής την Παν συνέστησαν να μην χρησιμοποιηθούν άλλα εμβόλια από την συγκεκριμένη παρτίδα, ωσότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα. Οι πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις φαίνεται ότι προήλθαν από την ίδια παρτίδα εμβολίων Moderna, η οποία περιλάμβανε περισσότερες από 330.000 δόσεις, μεταξύ 3,5 εκατομμυρίων εμβολίων που χορηγήθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά παρείχαν ένα link για την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, όπου έχει αναφορές σχετικά με την αναφυλαξία, η οποία μπορεί να εμφανιστεί μετά τη λήψη του εμβολίου κατά της Covid-19.

«Δεν γνωρίζει για παρόμοια ανεπιθύμητα συμβάντα»

«Η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με το Υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνια για τη διερεύνηση αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών. Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου, σε αυτό το σημείο η Moderna δεν γνωρίζει για παρόμοια ανεπιθύμητα συμβάντα σε άλλα κέντρα εμβολιασμού που ενδέχεται να έχουν χορηγηθεί εμβόλια από την ίδια παρτίδα», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας στο CNN.

Να σημειωθεί πως οι αλλεργικές αντιδράσεις σε εμβόλια θεωρούνται σπάνια φαινόμενο, με τις μελέτες που έγιναν από τις Pfizer/BioNTech, να δείχνουν πως οι πιθανότητες για κάποιον που εμβολιάστηκε να παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση είναι περίπου μία στα 100.000.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This