Καλά νέα: Ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κατά της Τουρκίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κυρώσεων κατά της Τουρκίας!

Must Read

Ο Άντονι Μπλίνκεν πού είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του ΥΠΕΞ, είπε μιλώντας στους βουλευτές της Επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της αμερικανικής Γερουσίας πως «Η ιδεα ότι ένας στρατηγικός-ο αποκαλούμενος στρατηγικός μας εταίρος, είναι πραγματικά σύμφωνος με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές-τη Ρωσία, δεν είναι αποδεκτή».

Η αναφορά του Μπλίνκεν στην Τουρκία ως «αποκαλούμενος στρατηγικός εταίρος», θεωρείται άκρως απαξιωτική καθώς είναι η πρώτη φορά που η ισχυρότερη χώρα της νοτιοατλαντικής συμμαχίας αποκαλεί μία χώρα επίσης μέλος της συμμαχίας με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Μπορεί η μόνιμη επωδός περί «συνεργασίας Τουρκίας – Ρωσίας» ως αιτία επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας να ενοχλεί την Ελλάδα, είναι όμως μία θετική εξέλιξη έστω και έτσι. Θα θέλαμε βέβαια η Τουρκία να καταδικαστεί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει, για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, για την γενοκτονία του κυπριακού ελληνισμού, για την εθνοκάθαρση στην Συρία, για την γενοκτονία των Κούρδων, για την εμπλοκή στην Λιβύη, για υπόθαλψη και χρηματοδότηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τόσα άλλα εγκλήματα. Και όχι επειδή αγόρασε τους λάθος πυραύλους.

Ας είναι όμως και έτσι. Η τοποθέτηση του νέου υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, είναι ένα καλό νέο. Και ελπίζουμε να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This