Τετάρτη 16/6/2021

Καλά νέα: Ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κατά της Τουρκίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κυρώσεων κατά της Τουρκίας!

Ο Άντονι Μπλίνκεν πού είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του ΥΠΕΞ, είπε μιλώντας στους βουλευτές της Επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της αμερικανικής Γερουσίας πως «Η ιδεα ότι ένας στρατηγικός-ο αποκαλούμενος στρατηγικός μας εταίρος, είναι πραγματικά σύμφωνος με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές-τη Ρωσία, δεν είναι αποδεκτή».

Η αναφορά του Μπλίνκεν στην Τουρκία ως «αποκαλούμενος στρατηγικός εταίρος», θεωρείται άκρως απαξιωτική καθώς είναι η πρώτη φορά που η ισχυρότερη χώρα της νοτιοατλαντικής συμμαχίας αποκαλεί μία χώρα επίσης μέλος της συμμαχίας με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Μπορεί η μόνιμη επωδός περί «συνεργασίας Τουρκίας – Ρωσίας» ως αιτία επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας να ενοχλεί την Ελλάδα, είναι όμως μία θετική εξέλιξη έστω και έτσι. Θα θέλαμε βέβαια η Τουρκία να καταδικαστεί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει, για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, για την γενοκτονία του κυπριακού ελληνισμού, για την εθνοκάθαρση στην Συρία, για την γενοκτονία των Κούρδων, για την εμπλοκή στην Λιβύη, για υπόθαλψη και χρηματοδότηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τόσα άλλα εγκλήματα. Και όχι επειδή αγόρασε τους λάθος πυραύλους.

Ας είναι όμως και έτσι. Η τοποθέτηση του νέου υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, είναι ένα καλό νέο. Και ελπίζουμε να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ