Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ειδική σήμανση σε βιβλία με «γκέι περιεχόμενο» ζητάει η Ουγγαρία

Έξαλλη η κυβέρνηση με παραμύθι λεσβιακής ομάδας

H κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία ζήτησε από εκδοτικό οίκο να τοποθετήσει ειδικές σημάνσεις σε βιβλία που περιέχουν «συμπεριφορά διαφορετική από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων». Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε είναι ότι η πρακτική αυτή είναι «αναγκαία για την προστασία των καταναλωτών από την παραπλάνηση», όταν η λεσβιακή ομάδα Labrisz, προχώρησε στη δημοσίευση παιδικού βιβλίου για τη διαφορετικότητα, με τίτλο «Η χώρα των θαυμάτων είναι για όλους», το οποίο περιλαμβάνει και ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες.

Ιστορίες για ένα λαγουδάκι που γεννήθηκε με τρία αυτιά, αλλά και για ένα αγόρι Ρομά που βρίσκει την αγάπη όταν συναντά ένα ξανθό αγόρι, αλλά και ένα ποίημα για έναν πρίγκιπα που παντρεύεται έναν άλλο πρίγκιπα.

«Το βιβλίο πωλείται ως παραμύθι και έχει σχεδιαστεί αναλόγως, αλλά κρύβει το γεγονός ότι απεικονίζει συμπεριφορά διαφορετική από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων», ανέφερε σε δήλωσή του το κυβερνητικό γραφείο στη Βουδαπέστη. Η κυβέρνηση απαιτεί από την ομάδα Labrisz να τοποθετήσει ειδικές σημάνσεις σε όλα τα βιβλία με ανάλογο περιεχόμενο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ