Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Η Γερμανία αγοράζει το «φάρμακο του Τραμπ» για τον κορωνοϊό!

Να που εντέλει, δεν είναι «θεωρίες συνωμοσίας»!

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Jens Spahn ανακοίνωσε ότι η Γερμανία αγόρασε 200.000 δόσεις του περιβόητου «φαρμάκου του Τραμπ» που λέγεται ότι βοήθησε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ να ξεπεράσει σε ελάχιστο χρόνο την ασθένεια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγόρασε το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που βασίζεται στα αντισώματα. «Από την επόμενη εβδομάδα, τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χρησιμοποιηθούν στη Γερμανία ως η πρώτη χώρα στην ΕΕ. Αρχικά σε πανεπιστημιακές κλινικές», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn στην «Bild». «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγόρασε 200.000 κουτιά για 400 εκατομμύρια ευρώ». Αυτό αντιστοιχεί σε τιμή 2000 ευρώ ανά δόση.

Ήπια πορεία της ασθένειας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βοηθήθηκε με αυτήν τη μορφή αντισωμάτων μετά τη μόλυνση από κορωνοϊό. «Ενεργούν σαν παθητικός εμβολιασμός. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων μπορεί να βοηθήσει ασθενείς υψηλού κινδύνου στην πρώιμη φάση  αποτρέποντας έτσι μια επιδείνωση της υγείας λόγω του ιού», δήλωσε ο πολιτικός του CDU. Ο Τραμπ έλαβε θεραπεία με το κοκτέιλ αντισωμάτων REGN-COV2 από την αμερικανική εταιρεία Regeneron στις αρχές Οκτωβρίου.

Το δραστικό συστατικό του REGN-COV2 είναι ένας συνδυασμός δύο ειδικά αναπτυγμένων αντισωμάτων που συνδέονται με τη λεγόμενη ακίδα πρωτεΐνης του κοροναϊού και μπορούν έτσι να παραμορφώσουν τη δομή του. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός του του κορανοϊού. Σύμφωνα με τον Regeneron, ο συνδυασμός δύο διαφορετικών αντισωμάτων μπορεί να αποτρέψει και τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ