Η ΔΟΕ συνεδριάζει για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η εκ νέου αναβολή της διοργάνωσης λόγω της πανδημίας Covid-19, δείχνει εξαιρετικά απίθανη

Must Read

Στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων θα βρίσκονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, κατά την συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής την Τετάρτη 27/01, με το διοικητικό συμβούλιο, πάντως, να στηρίζει σταθερά την διοργάνωση.

Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει πως οποιαδήποτε συζήτηση για την εκ νέου αναβολή της λόγω της πανδημίας Covid-19 είναι εξαιρετικά απίθανη. Εξάλλου, με λιγότερους από έξι μήνες να απομένουν, πλέον, για την προγραμματισμένη έναρξη των -προβληματικών όπως έχουν εξελιχθεί- Αγώνων, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει κυρίως θέματα σχετικά με τον εμβολιασμό των αθλητών και των επισκεπτών από το εξωτερικό, την παρακολούθηση των αθλημάτων από θεατές, καθώς και γενικούς κανονισμούς ασφαλείας.

Το Ολυμπιακό σώμα, το οποίο θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με αυτή του Μαρτίου του περασμένου έτους, όταν αναγκάστηκε να αναβάλει τους Αγώνες κατά 12 μήνες, καθώς η πανδημία Covid-19 υποχρέωσε τον αθλητισμό να σταματήσει την δραστηριότητά του παγκοσμίως. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, εμμένει στη δέσμευση της κυβέρνησής του να φιλοξενήσει τους αγώνες, με αξιωματούχους της χώρας να διαψεύδουν την περασμένη εβδομάδα δημοσίευμα των βρετανικών «Times», ότι το Τόκιο έχει εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να διοργανώσει την εκδήλωση φέτος. Από την άλλη, οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία δείχνουν ότι το κοινό είναι εντελώς αντίθετο στη διοργάνωση των αγώνων εν μέσω της πανδημίας.

Δεν υπάρχει «σχέδιο Β»

Η ΔΟΕ επιμένει ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για το Τόκιο. «Έξι μήνες πριν από τους Αγώνες, ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα προσβλέπει στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σε μήνυμά του προς τους διοργανωτές το Σάββατο. Ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, ωστόσο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω ενός τρίτου κύματος κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 και, εάν προχωρήσουν οι αγώνες, αναμφίβολα θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Ένα ζήτημα, πάντως, το οποίο φαίνεται να έχει αποφευχθεί, είναι η απειλή της ΔΟΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Ιταλία για κυβερνητική παρέμβαση στον αθλητισμό που σχετίζεται με σχέδιο νόμου, αφού, τελικά, η Ρώμη ενέκρινε ένα διάταγμα που εγγυάται την αυτονομία της CONI, της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ΔΟΕ είναι «αλλεργική» σε κάθε είδους κυβερνητική συμμετοχή στις αθλητικές υποθέσεις της, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο. Η Ιταλία πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 και τέτοιες κυρώσεις θα αποτελούσαν ντροπή για τη γειτονική μας χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This