Τρίτη 11/5/2021

Αεροπορική σύνδεση Μόσχας-Αθήνας ξανά από τις 8 Φεβρουαρίου με δύο πτήσεις την εβδομάδα

Η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας κρίνεται καλή από τη Ρωσία

Η Ρωσία αποφάσισε να επαναφέρει από τις 8 Φεβρουαρίου τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα και τη Σιγκαπούρη, καθώς η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού έχει επιβραδυνθεί, ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση.

«Με βάση τα αποτελέσματα των συζητήσεων και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες, αποφασίστηκε η επαναφορά σε αμοιβαία βάση διεθνών πτήσεων με την Ελλάδα και την Σιγκαπούρη από τις 8 Φεβρουαρίου 2021», τονίζει η ανακοίνωση του ρωσικού ομοσπονδιακού κέντρου απάντησης κατά του νέου κορωνοϊού.

Όπως τονίζεται θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Μόσχα στην Αθήνα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα εκτελούνται πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα με προορισμό την Σιγκαπούρη.

Η κυβέρνηση είπε επίσης, ότι εκτός από την Μόσχα, αρκετά αεροδρόμια στη χώρα, όπως στο Αστραχάν, το Γεκατερίνμπουργκ, το Ιρκούτσκ και το Χαμπάροφσκ, θα επαναφέρουν ορισμένες διεθνείς πτήσεις από τις 8 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η πανδημία της Covid-19 στη Ρωσία υποχωρεί σταδιακά, αλλά ότι οι Ρώσοι δεν πρέπει να επαναπαύονται.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 19.138 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 2.897 στην Μόσχα.

Από την έναρξη της πανδημίας σε 3.793.810 ανέρχονται τα κρούσματα και σε 71.651 οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα των κρατικών αρχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ