Στο 89,3% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Novavax, καλύπτοντας και τη βρετανική μετάλλαξη

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι αν εγκριθεί θα γίνει παραγγελία 60εκ. δόσεων.

Must Read

Η αμερικανική φαρμακευτική Novavax ανακοίνωσε πως το εμβόλιο που παρασκεύασε για την Covid-19, ήταν 89% αποτελεσματικό στην αποτροπή μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, μετά τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άνθρωποι.

«Το NVX-CoV2373 είναι το πρώτο εμβόλιο που αποδεικνύει όχι μόνο υψηλή κλινική αποτελεσματικότητα έναντι του COVID-19, αλλά και σημαντική κλινική αποτελεσματικότητα τόσο έναντι των ταχέως αναδυόμενων παραλλαγών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Αφρικής… Eίναι σταθερό στους 2 °C έως 8 °C (ψύχεται) και αποστέλλεται σε έτοιμο προς χρήση υγρό σκεύασμα που επιτρέπει τη διανομή χρησιμοποιώντας υπάρχοντα κανάλια αλυσίδας εφοδιασμού εμβολίων», δήλωσε ο Stanley C. Erck, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novavax.

Οι κλινικές δοκιμές έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έδειξαν επίσης ότι το εμβόλιο είναι σχεδόν στα ίδια ποσοστά αποτελεσματικό στην προστασία από την πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού, που εντοπίστηκε πρώτα στην Βρετανία, σύμφωνα με μια προκαταρκτική ανάλυση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε με tweet του τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εν λόγω εμβόλιο και τόνισε ότι αν εγκριθεί θα γίνει παραγγελία 60εκ. δόσεων.

Ωστόσο, τα θετικά νέα αντισταθμίστηκαν από την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, την οποία οι επιστήμονες θεωρούν και αυτή πιο μεταδοτική.

«Στην κλινική δοκιμή της Φάσης 2β της Νότιας Αφρικής, παρατηρήθηκε αποτελεσματικότητα 60% για την πρόληψη ήπιας, μέτριας και σοβαρής νόσου COVID-19 στο 94% του πληθυσμού της μελέτης που ήταν αρνητικός στον HIV», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This