Μετά από πολλές καθυστερήσεις ξεκίνησε η έρευνα του ΠΟΥ στην Ουχάν της Κίνας

Άρχισε η έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Must Read

Ξεκίνησε κι επίσημα χθες στην Κίνα η έρευνα των εμπειρογνώμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την προέλευση του κορωνοϊού.

Μια αποστολή για την πραγματοποίηση της οποίας εδώ και πολλούς μήνες επέμενε ο Ντόναλντ Τραμπ – κατηγορώντας τον ΠΟΥ για το γεγονός πως έκανε «πλάτες» στο Πεκίνο τον καιρό του ξεσπάσματος της πανδημίας στην Ουχάν.

Εκεί λοιπόν, στην πόλη όπου ξεκίνησε (;) όπως όλα δείχνουν ο παγκόσμιος υγειονομικός εφιάλτης, οι ειδικοί του ΠΟΥ βγήκαν χθες από το ξενοδοχείο που διέμεναν, όντας σε καραντίνα επί δυο εβδομάδες, για να ξεκινήσουν τις έρευνες.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μάλιστα έλεγαν χθες πως είδαν τους εμπειρογνώμονες να ανεβαίνουν σε λεωφορείο που τους περίμενε έξω από το ξενοδοχείο με το όχημα ακολούθως να αναχωρεί για άγνωστο προορισμό εντός της Ουχάν.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί βέβαια ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα για το κινεζικό καθεστώς, το οποίο επιθυμεί να αποποιηθεί οποιασδήποτε ευθύνης για την πανδημία, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός πως – και – χθες το Πεκίνο κατηγορούσε την Ουάσιγκτον πως προσπαθεί να «πολιτικοποιήσει» την έρευνα που ξεκίνησε.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ζήτησε επίσης να διεξαχθεί μια «ξεκάθαρη και στιβαρή» έρευνα για την προέλευση της πανδημίας της Covid-19. «Είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε πώς ο ιός εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ «στηρίζουν τη διεθνή έρευνα» και υπογραμμίζοντας την «μεγάλη ανησυχία» της Ουάσινγκτον για την «παραπληροφόρηση» που προέρχεται «από κάποιες πηγές στην Κίνα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This