Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη κατά της Bayer-Monsanto

Must Read

«Η φύση πεθαίνει» Αυτά είναι τα λόγια και το σύνθημα των ακτιβιστών της Ευρώπης όπου διαδηλώνουν τις τελευταίες μέρες κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα πριν λίγες μέρες αναπαρήγαγαν μια σκηνή «νεκράς φύσης» μπροστά από την έδρα της Bayer- Monsanto στη Γαλλία για να καταγγείλουν τις «θανατηφόρες δραστηριότητες» της εταιρίας. Οι οργανώσεις ζητούν «να σταματήσει την παραγωγή γλυφοσάτης πριν το 2021». Η ουσία αυτή είναι βασικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup.

2 Δισεκατομμύρια δολάρια αποζημίωση σε ζευγάρι καρκινοπαθών

Το ζευγάρι που κέρδισε τη δίκη κατά της Monsanto-Bayer

Το κίνημα αυτό έχει ξεκινήσει από το 2013, όμως φέτος το πλαίσιο στο όπου διεξάγονται οι διαδηλώσεις είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο για τη Monsanto. Μόνο στις ΗΠΑ η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με 13.400 αγωγές  πρόσφατα καταδικάστηκε να καταβάλει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα ζευγάρι καρκινοπαθών Αμερικανών. Διαδηλώσεις δεν έγιναν μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε άλλλες χώρες όπως τη Γερμανία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, την Κύπρο, την Ινδία, στο Τορόντο του Καναδά, στο Σαν Ντιέγκο και το Όστιν, στις ΗΠΑ. Παρόμοιες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν επίσης στο Μεξικό, στη Χιλή, την Αργεντινή και στο Περθ της Αυστραλίας. Το κοινό μέτωπο ακτιβιστών ευελπιστεί να μπει ένα τέλος αφού ολόκληρος  ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This