Με το ΣΑ του ΟΗΕ τα βάζει το τουρκικό ΥΠΕΞ – Στα κατεχόμενα τη Δευτέρα ο Τσαβούσογλου

Το ψευδοκράτος κάνει και... χάρη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να βρίσκεται στο νησί θεωρούν οι Τούρκοι

Must Read

Λίγο πριν οριστεί η ημερομηνία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στα Ηνωμένα Έθνη, το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γιατί «επιμένει στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας»!

Η Τουρκία εμμένει στη λύση δύο κρατών στην Κύπρο και δεν συζητά τίποτε άλλο, εξαπολύοντας βέλη κατά όσων έχουν άλλη άποψη. Με αφορμή το ψήφισμα του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η Άγκυρα χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να προδικάζει την λύση, στην οποία πρέπει να οδηγηθούν οι δύο πλευρές».

«Για άλλη μια φορά, δεν ελήφθη η συγκατάθεση των αρχών της ΤΔΒΚ για την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο νησί. Το γεγονός αυτό είναι αντίθετο με τους κανόνες και τις αρχές του ΟΗΕ», λέει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση, η οποία στη συνέχεια ουσιαστικά αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι κάνουν και… χάρη στη διεθνή δύναμη του ΟΗΕ!

«Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας ότι η UNFICYP συνεχίζει τις δραστηριότητές της στο νησί μέσω της εποικοδομητικής και καλόπιστης στάσης των αρχών της ΤΔΒΚ.

Και συνεχίζει η τουρκική ανακοίνωση:

«Από την άλλη πλευρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες, στην έκθεσή του για την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2021, δεν αναφέρθηκε σε κανένα μοντέλο διακανονισμού και μάλλον επισήμανε μια αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση. Παρόλα αυτά, η επιμονή του Συμβουλίου στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία δεν έχει φέρει συμφωνία για περισσότερο από πενήντα χρόνια και οι προκαταλήψεις του σχετικά με τον διακανονισμό στον οποίο πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές του νησιού, είναι απαράδεκτες.

Η άτυπη συνάντηση 5+ΟΗΕ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, στοχεύει να προσδιορίσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος προς την επίλυση. Σε αυτήν τη συνάντηση, αναμένεται ότι τα μέρη θα αποκαλύψουν ειλικρινά τα οράματά τους για το μέλλον. Θα ήταν χρήσιμο για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να στρώσει το έδαφος που θα επέτρεπε την αντιμετώπιση νέων ιδεών που θα επιτρέψουν τη διευθέτηση, αντί να επιβάλει στις πλευρές μια δοκιμασμένη και εξαντλημένη διαδικασία που δεν οδήγησε σε διευθέτηση».

Διήμερη επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα

Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρεθεί 1 και 2 Φεβρουαρίου στο ψευδοκράτος για συναντήσεις με την ψευδοκυβέρνηση, όπου φυσικά θα κυριαρχήσει το Κυπριακό.

«Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στις 1-2 Φεβρουαρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τις αρχές της ΤΔΒΚ για να συζητήσουν τα θέματα στην κοινή μας ατζέντα, ιδίως το Κυπριακό», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This