Κατά χιλιάδες οι συλλήψεις σε όλη τη Ρωσία στις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι

Λίγο πριν την επίσκεψη του Ζοζέπ Μπορέλ στη Μόσχα

Must Read

Η ρωσική αστυνομία προχώρησε την Κυριακή σε περισσότερες από 5.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των νέων διαδηλώσεων στη Ρωσία με αίτημα την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις, τουλάχιστον 5.021 άνθρωποι συνελήφθησαν σε 85 πόλεις, κυρίως όμως στη Μόσχα (1.608) και στην Αγία Πετρούπολη.

Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συγκεντρώσεων, είχαν συλληφθεί περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι.

Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, συνελήφθη επίσης από την αστυνομία προτού αφεθεί ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα.

Τις συλλήψεις καταδίκασαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορέλ: «Η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της»

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ «εξέφρασε τη λύπη του για τις μαζικές συλλήψεις» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι σήμερα στη Ρωσία και τη «δυσανάλογη χρήση δύναμης εναντίον των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων».

«Οι πολίτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν το δικαίωμα τους να διαδηλώνουν χωρίς τον φόβο της καταστολής. Η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter o Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έγιναν λίγο πριν από την επίσκεψή του στη Μόσχα, το διάστημα 4-6 Φεβρουαρίου, όπου θα ζητήσει την απελευθέρωση του Ναβάλνι και θα συζητήσει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της ΕΕ.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη στη Ρωσία ενός επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας από το 2017.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This