Κυριακή 1/8/2021

Οι ΗΠΑ ανοίγουν τις πύλες τους σε… 9.000.000 (νόμιμους) μετανάστες!

Αποφασισμένος να «διορθώσει» την πολιτική «μηδενικής ανοχής» του προκατόχου του ο νέος Πρόεδρος

Να διευκολύνει την απόκτηση υπηκοότητας των μεταναστών επιθυμεί ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμενόταν να ζητήσει την Τρίτη 02/02 από την κυβέρνησή του να απλοποιήσει τη διαδικασία για 9.000.000 μετανάστες που πληρούν τα κριτήρια, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που έχουν στόχο να αλλάξουν τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Αυτή η ριζική αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής του προκατόχου του, πάντως, μένει να φανεί εάν θα γίνει αποδεκτή από τους Αμερικανούς, που ήδη δοκιμάζονται οικονομικά εδώ και μήνες. Παράλληλα ο Δημοκρατικός πρόεδρος θα ζητήσει να επανεξεταστούν όλα τα εμπόδια που είχε εγείρει στη νόμιμη μετανάστευση και την ενσωμάτωση των μεταναστών η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, βασίζοντας τη δική του στρατηγική στο «αξίωμα ότι η χώρα μας είναι πιο ασφαλής, ισχυρή και με περισσότερη ευημερία όταν διαθέτει μια υγιή, λογική και ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπάιντεν θα υπέγραφε την Τρίτη τρία διατάγματα κι ένα από αυτά αφορά τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει την επανασύνδεση των οικογενειών των μεταναστών που χωρίστηκαν, λόγω της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Τραμπ το 2018.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ