Σάββατο 24/7/2021

Ασύστολο «γλείψιμο» της Τουρκίας στο Πακιστάν – Έστησαν επίσημη σελίδα στα ουρντού!

«Τουρκικός και πακιστανικός λαός μπορεί να συνεννοηθούν χωρίς να χρειάζονται λέξεις και προτάσεις»!

Οι στενές σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν είναι γνωστές. Άλλωστε το Πακιστάν ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα, ενώ μονίμως δηλώνει την αλληλεγγύη του στην «αδερφή» Τουρκία εφόσον τους συνδέει και το κοινό θρήσκευμα. Η δε Τουρκία επιδιώκει να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στον μουσουλμανικό κόσμο και δεν το κρύβει.

Μόλις πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν τα εγκαίνια της ιστοσελίδας www.turkeyurdu.com για την προβολή της Τουρκίας στους λαούς ανά τον κόσμο που μιλούν Ουρντού.

Στην τελετή στην πακιστανική πρωτεύουσα παρέστησαν ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Ισλαμαμπάντ, Ιχσάν Μουσταφά Γιουρντάκουλ, ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Κασμίρ της πακιστανικής Βουλής, Σεχριάρ Αφρίντι, ο γερουσιαστής Ταλχά Μαχμούντ, Τούρκοι και Πακιστανοί επιχειρηματίες και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.

«Στο σημερινό κόσμο η δόμηση εικόνας είναι ένα σημαντικό θέμα», είπε ο Γιουρντάκουλ στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι το Πακιστάν έχει πολλούς οργανισμούς ΜΜΕ στα τουρκικά για τη «σωστή εικόνα» του!

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική η λειτουργία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας www.turkeyurdu.com, ανέφερε ο Τούρκος Πρέσβης και υπενθύμισε στους Πακιστανούς πολίτες ότι υπάρχει πρόγραμμα του Οργανισμού Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Τουρκίας (TRT) στα Ουρντού και πως το Πρακτορείο Anadolu έχει γραφείο στο Πακιστάν.

Ο Γιουρντάκουλ είπε επίσης ότι ο τουρκικός και πακιστανικός λαός μπορεί να συνεννοηθούν χωρίς να χρειάζονται λέξεις και προτάσεις, αλλά θα ήταν καλύτερα οι πολίτες και των δυο χωρών να γνωρίζουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ