Τετάρτη 4/8/2021

Πέθανε ξαφνικά ο γιατρός του Αλεξέι Ναβάλνι από «άγνωστη αιτία»

Προσωπάρχης Ναβάλνι: «Αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε έρευνα για το θάνατό του»

Ο Σεργκέι Μαξιμίσιν, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου έκτακτης ανάγκης του Ομσκ και θεράπων ιατρός του Αλεξέι Ναβάλνι που είχε νοσηλευτεί εκεί μετά τη δηλητηρίασή του, πέθανε «ξαφνικά» σε ηλικία 55 ετών, σύμφωνα με δήλωση του νοσοκομείου.

«Με λύπη, σας ενημερώνουμε ότι … ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός για την αναισθησιολογία και την ανάνηψη του νοσοκομείου έκτακτης ανάγκης, βοηθός του τμήματος του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου του Όμσκ, με διδακτορικό ιατρικών επιστημών, Maksimishin Sergey Valentinovich πέθανε ξαφνικά», αναφέρεται στη δήλωση, αλλά χωρίς την αιτία θανάτου.

Ο Λεονίντ Βόλκοφ, προσωπάρχης του Ναβάλνι, επιβεβαίωσε ότι ο Μαξιμίσιν ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης. «Ο Σεργκέι Μαξιμίσιν ήταν ο επικεφαλής του τμήματος που κούραρε τον Αλεξέι Ναβάλι και ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία του – ειδικά της ιατρικώς προκληθείσας καταστολής», δήλωσε ο Βόλκοφ στο CNN.

«Ήξερε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο για την κατάσταση του Αλεξέι, οπότε δεν μπορώ να απορρίψω την πιθανότητα δόλου», πρόσθεσε και συνέχισε με αιχμές: «Ωστόσο, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρωσίας είναι πολύ φτωχό και δεν είναι ασυνήθιστο για τους γιατρούς της ηλικίας του να πεθαίνουν ξαφνικά. Αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε έρευνα για το θάνατό του».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ