Από λάθος του πιλότου η συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ! (video)

Ο πιλότος υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό», ενώ πετούσε με κανόνες οπτικής πτήσης

Must Read

Λύθηκε, όπως όλα δείχνουν, το «μυστήριο» της μοιραίας πτώσης του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο θρύλος του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, και η 13χρονη κόρη του, Τζίτζι, με τον πιλότο του, Άρα Ζομπαγιάν, να κατονομάζεται ως ο μοναδικός υπεύθυνος της πολύνεκρης συντριβής!

Στα συμπεράσματα που θέτουν τα οριστικά δεδομένα για τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου, όπου βρήκαν το θάνατο και ακόμη επτά άτομα, κατέληξαν ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, ο πιλότος του ελικοπτέρου «πέταξε» ανάμεσα στα σύννεφα και υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό», σε μια «προφανή παραβίαση των ομοσπονδιακών προτύπων».

Μέχρι τώρα, η πιο πιθανή εξήγηση για το δυστύxημα ήταν ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε ως αποτέλεσμα της κακής ορατότητας που προκλήθηκε από πυκνή ομίχλη, λόγω της οποίας άλλα εναέρια μέσα είχαν μείνει καθηλωμένα στο έδαφος το μοιραίο πρωινό. Παράλληλα, δεν υπήρξε ποτέ καμία ένδειξη μηχανικής βλάβης.

Ισχυρή παραπλανητική αίσθηση

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ρόμπερτ Σάμβαλτ δήλωσε πως ο Άρα Ζομπαγιάν «πιθανόν αποπροσανατολίστηκε και δεν ήταν σε θέση να δει που κατευθύνεται», λόγω των νεφών και της πυκνής ομίχλης, μέσα στα οποία βρέθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, στις 26 Ιανουαρίου του 2020. «Ο χωρικός αποπροσανατολισμός είναι η ισχυρή παραπλανητική αίσθηση που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε έναν πιλότο, ο οποίος εκτελεί μια πτήση, έχοντας χάσει οπτικές αναφορές», τόνισε ο Σάμβαλτ, προσθέτοντας πως ο Ζομπαγιάν «πετούσε με κανόνες οπτικής πτήσης και, κατά, συνέπεια θα έπρεπε να βλέπει πού κατευθύνεται».

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, και, από τη στιγμή που το ελικόπτερο ανέβηκε απότομα, χάθηκε μέσα στα σύννεφα και, στη συνέχεια, έπεσε στους λόφους της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This