Κυριακή 25/7/2021

Από λάθος του πιλότου η συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ! (video)

Ο πιλότος υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό», ενώ πετούσε με κανόνες οπτικής πτήσης

Λύθηκε, όπως όλα δείχνουν, το «μυστήριο» της μοιραίας πτώσης του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο θρύλος του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, και η 13χρονη κόρη του, Τζίτζι, με τον πιλότο του, Άρα Ζομπαγιάν, να κατονομάζεται ως ο μοναδικός υπεύθυνος της πολύνεκρης συντριβής!

Στα συμπεράσματα που θέτουν τα οριστικά δεδομένα για τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου, όπου βρήκαν το θάνατο και ακόμη επτά άτομα, κατέληξαν ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, ο πιλότος του ελικοπτέρου «πέταξε» ανάμεσα στα σύννεφα και υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό», σε μια «προφανή παραβίαση των ομοσπονδιακών προτύπων».

Μέχρι τώρα, η πιο πιθανή εξήγηση για το δυστύxημα ήταν ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε ως αποτέλεσμα της κακής ορατότητας που προκλήθηκε από πυκνή ομίχλη, λόγω της οποίας άλλα εναέρια μέσα είχαν μείνει καθηλωμένα στο έδαφος το μοιραίο πρωινό. Παράλληλα, δεν υπήρξε ποτέ καμία ένδειξη μηχανικής βλάβης.

Ισχυρή παραπλανητική αίσθηση

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ρόμπερτ Σάμβαλτ δήλωσε πως ο Άρα Ζομπαγιάν «πιθανόν αποπροσανατολίστηκε και δεν ήταν σε θέση να δει που κατευθύνεται», λόγω των νεφών και της πυκνής ομίχλης, μέσα στα οποία βρέθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, στις 26 Ιανουαρίου του 2020. «Ο χωρικός αποπροσανατολισμός είναι η ισχυρή παραπλανητική αίσθηση που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε έναν πιλότο, ο οποίος εκτελεί μια πτήση, έχοντας χάσει οπτικές αναφορές», τόνισε ο Σάμβαλτ, προσθέτοντας πως ο Ζομπαγιάν «πετούσε με κανόνες οπτικής πτήσης και, κατά, συνέπεια θα έπρεπε να βλέπει πού κατευθύνεται».

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, και, από τη στιγμή που το ελικόπτερο ανέβηκε απότομα, χάθηκε μέσα στα σύννεφα και, στη συνέχεια, έπεσε στους λόφους της Νότιας Καλιφόρνιας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ