Από θαύμα σώθηκε Έλληνας ορειβάτης στο Έβερεστ – Αγνοούνται 3 από την ομάδα του!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο κορυφαίος αλπινιστής Αντώνης Συκάρης

Must Read

Τύχη… Έβερεστ είχε ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, ο οποίος ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου για την κατάκτηση της δεύτερης ψηλότερης κορυφής των Ιμαλαΐων, με υψόμετρο 8.611 μέτρα, στην οποία έχουν χάσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή τους 87 άτομα!

Ο 58χρονος αλπινιστής ίσως να μη ζούσε σήμερα, αν δεν είχε υποστεί κρυοπαγήματα στα πόδια και αναγκαζόταν να εγκαταλείψει την προσπάθειά του στα 7.500 μέτρα. Δεν είχαν, όμως, την ίδια τύχη τρεις άλλοι ορειβάτες που συμμετείχαν στην ομάδα του Έλληνα αλπινιστή, οι οποίοι αγνοούνται από την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για τον «θρύλο» του Πακιστάν, Μοχάμεντ Αλί Σαντπάρα, τον Χουάν Πάμπλο Μοχρ από τη Χιλή και τον Ισλανδό Τζον Σνόρι, για τους οποίους ετοιμάζονται αποστολές διάσωσης.

Αυτό που στάθηκε σωτήριο για τον Αντώνη Συκάρη ήταν ότι εγκατέλειψε τον στόχο του την κατάλληλη στιγμή. Οι λόγοι ήταν ότι υπέστη κρυοπαγήματα στα δάχτυλα των ποδιών του, όταν βρέθηκε σε θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -40 βαθμούς Κελσίου, αλλά και ότι ο καιρός θα άλλαζε τις επόμενες ώρες.

Με μεγάλη προσπάθεια

«Έφτασα μέχρι εδώ με μεγάλη προσπάθεια, ψυχική και σωματική. Οι περισσότεροι Σέρπα έχουν κρυοπαγήματα και προσπαθούμε όλοι να διορθώσουμε τη ζημιά που έχει γίνει. Δυστυχώς, ο υπνόσακός μου είναι στο Camp 2 και θα χρειαστεί να παραμείνω στα 7.440 μ. όλο το βράδυ, στους -38 βαθμούς Κελσίου. Απ’ όλη την ομάδα έχουν ξεκινήσει τέσσερα άτομα, αλλά τα δύο επέστρεψαν λόγω του ψύχους», δήλωσε από τα 7.500 μ. ο Συκάρης, που πλέον νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην κοιλάδα Σκαρντού του Πακιστάν.

Ο κορυφαίος Έλληνας αλπινιστής έδωσε στη δημοσιότητα και ένα συγκινητικό βίντεο, στο οποίο αφιέρωσε την προσπάθειά του σε όλους τους Έλληνες, αλλά και στους τρεις αγνοούμενους φίλους του.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This