Κυριακή 1/8/2021

Επιτελάρχης Μέρκελ: «Το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες»

«Ο κορωνοϊός θα χάσει την ισχύ του εντός του έτους»

Μια αισιόδοξη νότα θέλησε να προσφέρει ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκι Μπράουν, ο οποίος σχολιάζοντας το τι θετικό περιμένει τη Γερμανία στη συνέχεια, είπε: «Το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες», προσθέτοντας ότι από τον Απρίλιο τα εμβολιαστικά κέντρα θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Σε συνέντευξή του για την τηλεόραση της BILD, ο Μπράουν παραδέχθηκε ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους δεν θα υπήρχε επάρκεια εμβολίων, κυρίως λόγω της περιορισμένης δυνατότητας παραγωγής, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες η προσφορά θα υπερκαλύψει τις ανάγκες της Γερμανίας.

«Το καλοκαίρι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε όλους τη δυνατότητα εμβολιασμού. Λόγω του καλού υγειονομικού συστήματός της, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την σύγκριση με άλλες χώρες», ανέφερε ακόμα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα επανέλθει κάποια «κανονικότητα» στη ζωή των ανθρώπων, ο Μπράουν, ο οποίος είναι και ιατρός, δήλωσε ότι – με την επιφύλαξη που αφορά τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του κορωνοϊού – «το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες. Παραμένω της άποψης ότι ο κορωνοϊός θα χάσει την ισχύ του εντός του έτους».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ