Οι πρωτιές της Ουγγαρίας στην ΕΕ: Χορηγεί και ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Αν τα εμβόλια δεν έρχονται από τις Βρυξέλλες, πρέπει να τα αποκτήσουμε από αλλού», είπε ο Όρμπαν

Must Read

Η Ουγγαρία παρέλαβε την Τρίτη τις πρώτες 550.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η Sinopharm και έγινε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραλαμβάνει το κινεζικό εμβόλιο.

Η Άγκνες Γκαλγκόζκι, επικεφαλής του επιδημιολογικού τμήματος του ουγγρικού κέντρου υπηρεσιών Υγείας δήλωσε πως 275.000 άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το διδοσικό εμβόλιο.

«Με αυτό το εμβόλιο, πέντε διαφορετικοί τύποι είναι πλέον διαθέσιμοι στην Ουγγαρία, ώστε να εμβολιάσουμε όσο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα η Ουγγαρία έγινε επίσης το πρώτο κράτος μέλος της Ένωσης που ξεκίνησε να χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Η Βουδαπέστη έχει συμφωνήσει για την αγορά 5εκ. δόσεων του κινεζικού εμβολίου και 2εκ. δόσεων του Sputnik V μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Επίσης η χώρα χορηγεί και τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, της Moderna και των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η ουγγρική κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει τους εμβολιασμούς παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων εταιρειών δυτικών χωρών, που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ. Μέχρι στιγμής περίπου το 3% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο κινέζικο εμβόλιο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η γειτονική Σερβία, με μεγάλη ουγγρική εθνοτική μειονότητα, χορηγεί επί εβδομάδες το εμβόλιο της Sinopharm.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επικρίνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προμηθειών εμβολίων υποστηρίζοντας ότι η αργή διανομή μέσω του προγράμματος της ΕΕ κοστίζει ζωές: «Αν τα εμβόλια δεν έρχονται από τις Βρυξέλλες, πρέπει να τα αποκτήσουμε από αλλού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This