Τουρκόφιλοι μέχρι το κόκαλο στους NY Times – Προωθούν αναίσχυντα την προπαγάνδα της Άγκυρας

Πανηγυρικά αναπαρήγαγε το άρθρο το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT

Must Read

Πόσα άραγε να τσέπωσαν εκεί στη New York Times για να αναπαράγουν με τόσο θράσος την τουρκική προπαγάνδα; Η αμερικανική εφημερίδα -που έχει κάνει πολλές φορές επίθεση στην Ελλάδα έγραψε ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα η οποία προσφέρει δυνατότητες στους εκατομμύρια Συρίους που πλήγηκαν από την τυραννία του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ!

Υποτίθεται μάλιστα ότι έκανε και αυτοψία απεσταλμένος της στην πόλη Αφρίν της Συρίας και στους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται κοντά στην πόλη, για να συμπεράνει πως οι πρόσφυγες που κατέφυγαν από τις επιθέσεις του Μπασάρ Άσαντ στη μεθόριο της Τουρκίας περιμένουν διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο άρθρο των NY Times γίνεται νύξη στην «Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς» που ξεκίνησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις 20 Ιανουαρίου 2018 για να καθαρίσουν την YPG/PKK από την περιοχή.

«Σήμερα οι Σύριοι, τους οποίους προστάτεψαν είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία των Τούρκων εκεί παρόλες τις δυσκολίες» σημειώνει προκλητικά η αμερικανική εφημερίδα. «Η παρέμβαση της Τουρκίας στη Συρία επικρίθηκε ευρέως πριν από τρία χρόνια. Σήμερα όμως, οι τουρκικές δυνάμεις είναι οι μόνες που στέκονται ανάμεσα σε 5 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες και της πιθανής σφαγής τους στα χέρια των δυνάμεων του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και των Ρώσων συμμάχων του»! Σε ΚΑΜΙΑ από τις περιοχές που απελευθέρωσε ο συριακός στρατός δεν υπήρξαν σφαγές και λεηλασίες. Αντίθετα στο Άφριν που βρίσκεται ο Τούρκος εισβολέας οι λεηλασίες συνεχίζονται.

Στο άρθρο της διευθύντριας του γραφείου Τουρκίας της εφημερίδας Σαρλότα Γκαλ σημειώνεται: «Ενώ εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση στον κόσμο το θέμα του τέλους του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου στη Συρία, η Τουρκία είναι η μοναδική διεθνής δύναμη που βρίσκεται στην περιοχή για να προστατέψει τους περίπου 5 εκατομμύρια εκτοπισμένους και σε δύσκολη θέση αμάχους».

Και συνεχίζει το κατά παραγγελία άρθρο: «Η Τουρκία τερμάτισε την έλλειψη ρεύματος που συνεχίζονταν για χρόνια συνδέοντας τα δικά της ηλεκτρικά δίκτυα. Στην περιοχή χρησιμοποιούν τουρκικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τουρκικό νόμισμα. Έχουν καταγραφεί 500 συριακές εταιρίες για συνοριακό εμπόριο».

Ο νομάρχης του Χάταϊ Ορχάν Άκτουρκ οι απόψεις του οποίου δημοσιεύτηκαν στο άρθρο σημείωσε: «Ο σκοπός μας είναι να εξομαλύνουμε ακόμα περισσότερα τις ζωές τους. Διασφαλίζουμε το να μένουν ανοιχτά τα σχολεία και τα νοσοκομεία ώστε η άνθρωποι να επιστρέψουν στη ζωή».

Σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη ο Άκτουρκ σημείωσε πως διαπίστωσαν ότι τα οχήματα που εξερράγησαν μεταφέρθηκαν στην περιοχή με φορτηγά από την επαρχία Μανμπίτς που βρίσκεται υπό την κατοχή της YPG/PKK.

Ο Σαίντ Σουλεϊμάν μέλος της τοπικής βουλής στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη από περισσότερη διεθνής ανθρωπιστική δύναμη πέρα από τις βοήθειες που παρέχει η Τουρκία και τόνισε: «Αλλά η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα η οποία προσφέρει δυνατότητες για τους εκατομμύρια ανθρώπους».

Τι διαφορετικό θα έγραφε μια τούρκικη κυβερνητική εφημερίδα; Ούτε κόμμα δεν θα άλλαζε, από όσα έγραψε η αμερικανική εφημερίδα που έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας! Και φυσικά δεν έχασε ευκαιρία το TRT, που αναπαρήγαγε πανηγυρικά το προπαγανδιστικό άρθρο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This