Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο

Στην κορυφή της λίστας η Νέα Υόρκη

Πολλοί θα σκέφτονται ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει το σκηνικό στις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, καθώς οι περισσότεροι πλέον εργάζονται από το σπίτι τους, που σημαίνει ότι μπορούν να δουλέψουν κυριολεκτικά από οπουδήποτε και πιθανώς γι’ αυτό τον λόγο να επέλεγαν πιο οικονομικές περιοχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα του Forbes με τις 10 πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο, παρατηρούμε ότι αυτές δεν έχουν επηρεαστεί και παραμένουν σχεδόν οι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον όσον αφορά τους κατοίκους που μετρούν πολλά εκατομμύρια στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Το 2020 αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες πόλεις για να ζήσουν. Παρόλα αυτά, το Σαν Φρανσίσκο παραμένει στη λίστα με τις πλουσιότερες πόλεις, ενώ τόσο αυτό όσο και οι άλλες πόλεις, οφείλουν την παραμονή τους σε αυτή τη λίστα του Forbes, χάρη σε μια μικρή ομάδα δισεκατομμυριούχων που επιλέγουν να ζήσουν σε αυτές.

Φυσικά, η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, καθώς εξακολουθεί να είναι η αγαπημένη πόλη των δισεκατομμυριούχων. Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 2.092 δισεκατομμυριούχους, οι 552 από αυτούς ζουν σε κάποια από τις παρακάτω 10 πόλεις, ενώ η πλειοψηφία αυτών των 552 κατοικούν στη Νέα Υόρκη. Έτσι, η πόλη συγκεντρώνει 424 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από αυτούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ