Εισβολή στο προξενικό γραφείο στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ζητούσαν να σταματήσει «η δολοφονία» του Δ. Κουφοντίνα και να ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Must Read

Μέχρι τη Γερμανία έφτασε η… χάρη του Δημήτρη Κουφοντίνα, με ομάδα αλληλέγγυων να εισβάλει το μεσημέρι της Τετάρτης στο προξενείο της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη dw η ομάδα αποτελούνταν από οκτώ γυναίκες και έναν άνδρα, Έλληνες και Γερμανοί και σε ανακοίνωση που μοίρασαν, ζητούσαν να σταματήσει «η δολοφονία» του Δ. Κουφοντίνα και να ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από σχεδόν δύο ώρες κατάληψης του προξενείου, μπήκαν στους χώρους του και απομάκρυναν με χειροπέδες τους καταληψίες.

Όπως τόνισε αξιωματικός της αστυνομίας στην Deutsche Welle, οι συλληφθέντες δεν έφεραν καμία αντίσταση, όλα κύλησαν ομαλά και ήρεμα. Στη συνέχεια ακολούθησε η ταυτοποίηση των συλληφθέντων στο δρόμο, μια διαδικασία που διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα. Τρία άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ έξι μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της αστυνομίας του Βερολίνου για λήψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία παραβίασης οικιακού ασύλου. Ο γερμανικός ποινικός κώδικας προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις την επιβολή προστίμων και φυλάκιση ως ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This