Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Πως έφυγαν Ρώσοι διπλωμάτες από τη Βόρεια Κορέα; Σπρώχνοντας! (video)

Κυριολεκτικά!

Με τα σύνορα κλειστά λόγω κορωνοϊού, υπάλληλοι της ρωσικής αποστολής στην Πιονγιάνγκ έπρεπε να φορτώσουν ένα (κάτι σαν) καρότσι και να το σπρώξουν μόνοι τους για να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα!

Οι οκτώ διπλωμάτες και τα μέλη των οικογενειών τους, που επέστρεψαν στη Ρωσία την Πέμπτη, άλλαξαν διάφορα μέσα μεταφοράς κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους. Στην αρχή, 32 ώρες με το τρένο, στη συνέχεια άλλες δύο ώρες με λεωφορείο προς τα σύνορα και τέλος, το πιο σημαντικό μέρος της διαδρομής – περπατώντας με τα πόδια προς τη ρωσική πλευρά.

Το πιο σημαντικό μέρος του ταξιδιού (πάνω από ένα χιλιόμετρο) έγινε σε μια σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Tumen στα σύνορα μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας. Για να φτάσουν στην άλλη πλευρά, «έπρεπε να φτιάξουν ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο εκ των προτέρων. Να το βάλουν στις ράγες, να φορτώσουν τις αποσκευές … και έτοιμοι», σχολίασε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο στα social media.

Στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό Khasan τους περίμενε λεωφορείο που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Βλαδιβοστόκ, βάζοντας τέλος στην… Οδύσσειά τους!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ