Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Ισλαμιστής και απόλυτα αφοσιωμένος στον Ερντογάν ο αντιστράτηγος που σκοτώθηκε στην πτώση του ελικοπτέρου

Επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του τουρκικού στρατού και με ενεργό ρόλο στον πρόσφατο πόλεμο Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Μεγάλο το πλήγμα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, η πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην περιφέρεια Μπιτλίς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άτομα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο έπεσε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Πάντως, Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) υποστηρίζουν ότι το κατέρριψαν.

Ανάμεσα στους νεκρούς και ο αντιστρατηγός Οσμάν Ερμπάς, διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού, ισλαμιστής και πολύ σημαντικός για το καθεστώτος του Ερντογάν, στον οποίο ήταν απόλυτα αφοσιωμένος.

Ο Οσμάν Ερμπάς είχε διατελέσει επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του τουρκικού στρατού και είχε ενεργό ρόλο στον πρόσφατο πόλεμο Αρμενίων και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 ο Οσμάν Ερμπάς διακρίθηκε στην καταστολή της στάσης. Ήταν από εκείνους τους διοικητές που τις πρώτες κρίσιμες στιγμές οργάνωσαν την αντίσταση στους πραξικοπηματίες. Τις επόμενες ημέρες μετά το πραξικόπημα, σε κηδεία ερντογανικών αστυνομικών που σκοτώθηκαν το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος, είχε δηλώσει ότι «Τούρκοι στρατιώτες δεν σκοτώνουν ποτέ τους πολίτες τους. Δεν είναι Τούρκοι στρατιώτες, αλλά δολοφόνοι».

Ο Οσμάν πασάς, όπως γράφεται σε τουρκικά δημοσιεύματα, είναι ο «πατέρας» των τουρκικών drones.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ