Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Οι Ρώσοι έκαψαν ζωντανούς συμμάχους των Τούρκων στην Συρία

Βαλλιστική επίθεση σε φιλοτουρκικούς στόχους – σιωπή από την Άγκυρα

Φιλοτουρκικές ομάδες που ελέγχουν την Τζαράμπλους και την Ελ Μπάμπ στη βόρεια Συρία, χτυπήθηκαν ανελέητα χθες το βράδυ με βαλλιστικούς πυραύλους ρωσικής κατασκευής, που σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, εκτοξεύτηκαν από ρωσικές δυνάμεις. Έαν αυτό ισχύει, που μάλλον ισχύει, μιλάμε για σφοδρή αναζωπύρωση των ρωσικών βομβαρδισμών στην Συρία και μάλιστα κατά τουρκικών στόχων.
Κύριος στόχος που χτυπήθηκε νωρίς το βράδυ ήταν η περιοχή που βρίσκονται οι δεξαμενές πετρελαίου, του κλεμμένου πετρελαίου της Συρίας για να είμαστε ακριβείς, που εκμεταλλεύονται οι τούρκοι με την βοήθεια των ισλαμιστών τρομοκρατών συμμάχων τους.

Ο απολογισμός είναι συντριπτικός. Κατεστραμμένες δεξαμενές πετρελαίου, κατεστραμμένα οχήματα, τουλάχιστον 47 τον αριθμό, τέσσερις επιβεβαιωμένοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος διότι μιλάμε για τρομοκράτες ισλαμιστές, που πολεμούν στο πλευρό των τούρκων και οι τούρκοι έχουν κάθε συμφέρον να εξαφανίζουν τα στοιχεία τους ακόμα και μετά θάνατο. Οι μαρτυρίες των πυροσβεστών που έσπευσαν στην περιοχή κάνουν λόγο για ανθρώπους που βρισκόντουσαν στις δεξαμενές και κάηκαν ζωντανοί.

Τα ρωσικά δολοφονικά υποβρύχια

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα η βαλλιστικοί πύραυλοι φέρονται να εκτοξεύτηκαν από την Μεσόγειο. Από ρωσικά πολεμικά πλοία τα οποία μάλιστα είχαν διεξάγει παρόμοιες ασκήσεις το περασμένο φθινόπωρο.

Φυτικές πήγες όμως φοβούνται ότι οι πύραυλοι μπορεί να εκτοξεύθηκαν κι από ρωσικά υποβρύχια, καθώς τουλάχιστον δύο από αυτά έχουν εντοπιστεί στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι γνωστό ότι διαθέτουν βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν στόχους έως και 1000 km μακριά με μεγάλη ακρίβεια.

Βαλλιστικός πύραυλος από ρωσικό υποβρύχιο

Σε κάθε περίπτωση, η αφωνία της Τουρκίας είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο. Ενώ οι ισραηλινοί θεωρούν ότι υπάρχει περίπτωση πήρα την εκτοξεύτηκαν και από τον συριακό στρατό, σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα υπήρχαν δεκάδες δημοσιεύματα σε τουρκικές εφημερίδες που θα κατηγορούσαν πάλι τον Άσαντ.

Οι χλιαρές αντιδράσεις παρά το συντριπτικό χτύπημα που είχε ως στόχο ευθέως τα τούρκικα συμφέροντα, επιβεβαιώνουν όσους πιστεύουν ότι μιλάμε για ρώσικο χτύπημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ