Τρίτη 15/6/2021

Google Maps: Τη δυνατότητα να προσθέτουν δρόμους θα παρέχει στους χρήστες η εφαρμογή

Θα παρέχεται και η δυνατότητα για ενημερώσεις φωτογραφιών, ώστε αυτές να γίνουν πιο χρήσιμες για τους χρήστες

Τη δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάζουν δρόμους στους «χάρτες της Google» (Google Maps) θα προσφέρει, πλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός.  

Πρόκειται για μία νέα δυνατότητα που θα γίνει σύντομα διαθέσιμη μέσω της εν λόγω εφαρμογής, η οποία και θα επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν δρόμους που λείπουν απευθείας στο χάρτη, βελτιώνοντας, έτσι, την κάλυψη της υπηρεσίας σε ορισμένες περιοχές όπου οι πηγές δεδομένων της Google δεν είναι ολοκληρωμένες.

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην web έκδοση της εφαρμογής, για desktop και όχι σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Αρχικά θα προσφέρεται σε 80 χώρες. Η Google λέει ότι θα «ελέγχει» αυτές τις προτεινόμενες αλλαγές χάρτη πριν τις δημοσιεύσει, ώστε να μπορούν να τις δουν κι άλλοι χρήστες.

Σύμφωνα με την Google «όταν βλέπετε ότι ένας δρόμος λείπει στο maps.google.com, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί του πλευρικού μενού, μεταβείτε στην επιλογή “Επεξεργασία του χάρτη” ​​και επιλέξτε “Δρόμος που λείπει”. Τώρα η δύναμη για χαρτογράφηση είναι στα χέρια σας! Προσθέστε δρόμους που λείπουν σχεδιάζοντας γραμμές, μετονομάστε γρήγορα δρόμους, αλλάξτε την κατεύθυνση του δρόμου και ευθυγραμμίστε τον ξανά ή διαγράψτε λανθασμένους δρόμους».

Αντιμετώπισε προβλήματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google έχει προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τους χάρτες της. Η εταιρεία χρησιμοποιούσε ένα εργαλείο που ονομάζεται Χαρτογράφος, το οποίο λειτούργησε ως ένας χάρτης που επιμελήθηκε η κοινότητα της Wikipedia. Όμως, το εργαλείο αντιμετώπισε προβλήματα καθώς η εποπτεία έγινε ζήτημα και η Google τελικά το σταμάτησε το 2017. Ωστόσο, ένα περιορισμένο υποσύνολο λειτουργιών του Χαρτογράφου διατέθηκε σε ορισμένους χρήστες τους οποίους η Google αποκαλεί «Τοπικούς οδηγούς».

Οι νέες δυνατότητες επεξεργασίας χαρτών είναι πιο ακριβείς και πιο ισχυρές και θα είναι διαθέσιμες σε περισσότερα άτομα.

Στην ίδια ανάρτηση ιστολογίου που έγινε για την ανακοίνωση της νέας δυνατότητας επεξεργασίας χαρτών, η Google αποκάλυψε, επίσης, μια διαφημιστική προσπάθεια για να πείσει τους χρήστες Android να αφήσουν περισσότερες κριτικές για τοπικές επιχειρήσεις και επίσης εισήγαγε μια νέα δυνατότητα για τους Χάρτες που ονομάζεται «ενημερώσεις φωτογραφιών».

Οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες με σύντομες καταχωρίσεις κειμένου, αλλά χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν μία κριτική για την τοποθεσία. Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτή η λειτουργία θα οδηγήσει σε πιο χρήσιμες φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πιθανούς επισκέπτες να προσδιορίσουν πράγματα όπως η διαθεσιμότητα στάθμευσης, οι θέσεις και άλλες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να καθορίσουν τις αποφάσεις των χρηστών, σχετικά με το αν θα πάνε κάπου ή όχι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ