Στην υγειά των… κορόιδων!

Πώς ένα αθώο ψέμα μπορεί να μετατρέψει ένα πάμφθηνο κρασί σε... νέκταρ!

Must Read

Ένα αθώο ψέμα είναι αρκετό να μετατρέψει ένα πάμφθηνο κρασί σε ακριβό οίνο στο στόμα όποιου το δοκιμάσει!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Food Quality and Preference» έδειξε ότι, αν πει κανείς πως το κρασί που προσφέρει κοστίζει πολύ πιο ακριβά από την πραγματική του αξία, όσοι το πιούν θα νιώσουν καλύτερη γεύση από την πραγματική.

Ερευνητές του ελβετικού Basel University, με επικεφαλής τον Jens Gaab, αγόρασαν, σύμφωνα με την «Times», τρία διαφορετικά ιταλικά κόκκινα κρασιά παραγωγής 2013. Επέλεξαν Montepulciano d’Abruzzo αξίας 9 ευρώ το μπουκάλι, Tenuta Argentiera Villa Donoratico Bolgheri αξίας 29 ευρώ και Toscana IGT, Saffredi, Fattoria Le Pupille που κόστιζε 58 ευρώ το μπουκάλι. Ωστόσο, άλλαξαν τις ετικέτες με τις τιμές, τοποθετώντας την ακριβότερη στο πιο φτηνό μπουκάλι και αντίστροφα.

Στη συνέχεια πρόσφεραν τα μπουκάλια σε 140 εθελοντές, κανείς από τους οποίους δεν ήταν ειδικός στα κρασιά, και τους ζήτησαν να αξιολογήσουν την ποιότητα του κρασιού. Από τις απαντήσεις τους προέκυψε ότι το φτηνότερο κρασί Montepulciano d’Abruzzo, που έφερε, όμως, την ετικέτα των 58 ευρώ, θεωρήθηκε το καλύτερο από τα τρία. Μάλιστα οι εθελοντές σχολίασαν ότι είχε 20% καλύτερη γεύση από τα άλλα δύο.

Η… τάξη, πάντως, αποκαταστάθηκε, όταν οι εθελοντές ρωτήθηκαν για την ένταση της γεύσης, καθώς τότε πρώτο ήρθε το -πραγματικά ακριβότερο- Toscana IGT, Saffredi, Fattoria Le Pupille, δεύτερο το Tenuta Argentiera Villa Donoratico Bolgheri και τρίτο το -φθηνότερο όλων- Montepulciano d’Abruzzo!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This