Δευτέρα 21/6/2021

Δεν αποκλείονται δικαστικές προσφυγές κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις

Τι δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποκλείεται να προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας AstraZeneca», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, κάνοντας λόγο για «παραβιάσεις του συμβολαίου» έπειτα από την ανακοίνωση καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ.

«Υπάρχουν ανησυχίες και κάτι περισσότερο, χωρίς αμφιβολία ορισμένες συμβατικές παραβιάσεις και η Ευρώπη δεν θα παίξει σε ένα σχήμα σαν τα Αρκουδάκια της Αγάπης που θα δίνει χρήματα και δεν θα περιμένει τίποτε σε αντάλλαγμα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο Radio Classique και πρόσθεσε: «Θα υπερασπισθούμε τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε. «Μπορεί να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές. Δεν αποκλείεται».

Η AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πριν από τις δικαστικές προσφυγές, υπάρχει η πολιτική πίεση, ή ακόμη και του διοικητικού συμβουλίου εσωτερικά στην εταιρεία. Αν χρειασθεί να γίνουν δικαστικές προσφυγές θα τις κάνουμε, αλλά παίρνει χρόνο. Σήμερα το επείγον είναι η παραγωγή».

Ο Κλεμάν Μπον ευχήθηκε το εμβόλιο να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και πάλι παίρνοντας το πράσινο φως των επιστημόνων, υπενθυμίζοντας ότι πολλά άλλα εμβόλια βρίσκονται σε χρήση και ότι το εμβόλιο της AstraZeneca «δεν είναι το άλφα και το ωμέγα της εκστρατείας εμβολιασμού».

Ο Μπον διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα παραγάγει 2 έως 3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που θα την καταστήσει πρώτη παραγωγό εμβολίων στον κόσμο μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ