Πούτιν σε Μπάιντεν: Εάν τολμάς πάμε σε δημόσιο debate!

Πέταξε το γάντι ο ρώσος πρόεδρος μετά την επίθεση του αμερικανού

Must Read

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αμφισβήτησε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, τον προκάλεσε σε δημόσια αντιπαράθεση (debate)  που θα προβληθεί σαν ζωντανή μετάδοση παγκοσμίως και πρότεινε να συζητήσουν διμερείς σχέσεις και ζητήματα που έχουν σημασία για τον ευρύτερο κόσμο. Η παρέμβαση που την έγινε δημοσίως, αμέσως μετά τις υβριστικές δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν κατά του ρώσου προέδρου αλλά και της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε την καταπολέμηση της πανδημίας, την επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και τα ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας ως πιθανά θέματα, σημειώνοντας ότι θα ήταν έτοιμος να μιλήσει με τον Μπάιντεν την Παρασκευή ή τη Δευτέρα σε μια «ανοιχτή», δημόσια συζήτηση.

Ρεσιτάλ παράνοιας από τον Μπάιντεν, υβρίζει και απειλεί τον Πούτιν!

«Θα ήθελα να προτείνω στον Πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε ζωντανά, χωρίς καθυστερήσεις, απευθείας σε μια ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση», δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας την Πέμπτη. Συνέχισε λέγοντας «Νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον για τον λαό της Ρωσίας και τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλών άλλων χωρών».

Επίσης, μιλώντας στο Russia Today, ο Πούτιν απάντησε στην υβριστική επίθεση του Μπάιντεν ότι είναι «δολοφόνος» λέγοντας: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προφανώς μιλάει για τον εαυτό του, αλλά «του εύχομαι καλή υγεία» Και συνέχισε αναφορικά με την πρόταση του για δημόσιο διάλογο λέγοντας «Δεν θα περιμένω για πολύ καιρό. Θέλω να πάω στο δάσος της Τάιγκα το σαββατοκύριακο για να ξεκουραστώ, αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε αύριο, ή ας πούμε τη Δευτέρα ».

Η πρόκληση του Πούτιν έρχεται μια μέρα αφότου ο Μπάιντεν συμφώνησε με τον δημοσιογράφο του ABC News, Γιώργο Στεφανόπουλο, ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι «δολοφόνος». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε επίσης ότι είχε προειδοποιήσει τον Ρώσο ηγέτη ότι η Ουάσινγκτον θα αντιδράσει έντονα εάν ανακαλύψει στοιχεία για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Λίγο μετά τη μετάδοση της συνέντευξης στο ABC, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη δήλωση του Μπάιντεν ως «πολύ κακή» και κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι δεν ήταν σοβαρός αναφορικά με τη «δημιουργία καλής σχέσης» με τη Μόσχα.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, ανακλήθηκε στη Μόσχα για διαβουλεύσεις σχετικά με το μέλλον των σχέσεων με την Ουάσινγκτον.

Πιθανότερο είναι πάντως ο Πούτιν να μιλήσει με εξωγήινους, παρά να μιλήσει με τον Μπάιντεν, ο οποίος δεν τολμάει να βγει ούτε σε ελεγχόμενη συνέντευξη τύπου με αμερικανούς δημοσιογράφους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This