Καθολική φρίκη: Συγκάλυψη τουλάχιστον 300 περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ανώτατους κληρικούς!

Τα αποτρόπαια ευρήματα ήρθαν στο φως κατόπιν έρευνας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας της Κολονίας

Must Read

Ανώτατοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής της Καθολικής Εκκλησίας της Κολωνίας είχαν συγκαλύψει περισσότερες από 300 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών ηλικίας κάτω των 14 ετών από ιερωμένους, που είχαν τελεστεί από το 1975 έως το 2018!

Διαβάστε ακόμα: Αποτροπιασμός: Καλόγριες «νοίκιαζαν» ανήλικα αγόρια σε πλούσιους Γερμανούς!

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας που διατάχθηκε από τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο της Κολωνίας, Ράινερ Μαρία Βόλκι, ύστερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το 2010, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Deutsche Welle», στόχος της έρευνας, με επικεφαλής τον γνωστό Γερμανό ποινικολόγο, Μπιορν Γκέρκε, ήταν να εξεταστεί κατά πόσο οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Εκκλησίας έπαιξαν ρόλο στη συγκάλυψη τέτοιων περιστατικών.

Συγκάλυψη μόνο όταν οι θύτες ήταν κληρικοί

Από την έρευνα εντοπίστηκαν 202 θύτες και 314 θύματα, στην πλειονότητά τους αγόρια ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ στο 70% των υποθέσεων οι θύτες ήταν κληρικοί και στις υπόλοιπες απλοί πολίτες. Σύμφωνα με το πόρισμα, η συγκάλυψη πράξεων σεξουαλικής βίας γινόταν μόνο όταν οι θύτες ήταν κληρικοί.

Ο καθηγητής Γκέρκε τεκμηριώνει παράβαση καθήκοντος σε τουλάχιστον 78 περιπτώσεις από οκτώ άτομα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, ανάμεσά τους δύο πρώην Αρχιεπίσκοποι της Κολωνίας και ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμβούργου Στέφαν Χέσε (κεντρική φωτό), ο οποίος στο παρελθόν διατέλεσε γενικός βικάριος στην Κολονία. Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος παύτηκαν δύο αξιωματούχοι, ενώ δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This