Σάββατο 24/7/2021

Σκληρή παρέμβαση του Αμερικανού ΥΠΕΞ στον Λίβυο πρωθυπουργό για την Τουρκία!

Ο Μπλίνκεν έδειξε πάλι τα δόντια του στον Ερντογάν...

Ξεκάθαρος ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με την στάση του απέναντι στην τουρκική εμπλοκή στην Λιβύη. Σε συνομιλία του με τον Λίβυο πρωθυπουργό ο οποίος είναι φιλότουρκος και πριν από λίγες ημέρες ευχαρίστησε μάλιστα θερμά την Τουρκία για την εμπλοκή της στην χώρα, απαίτησε την άμεση αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από την Λιβύη!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι ο ίδιος ο Άντονι Μπλίνκεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Λίβυο πρωθυπουργό. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι Μπλίνκεν απαίτησε ευθέως από τον φιλότουρκο Νταμπάιμπα την αποχώρηση όλων των «ξένων δυνάμεων», δηλαδή της Τουρκίας, διότι είναι η μόνη ξένη χώρα που επισήμως έχει στείλει δυνάμεις στην Λιβύη! Όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, επισήμως δεν υπάρχουν στην Λιβύη. Δεν υπάρχει ούτε αιγυπτιακός στρατός, ούτε δύναμη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ούτε φυσικά ρωσικός στρατός. Μόνο μισθοφόροι της Wagner.

Η παρέμβαση λοιπόν του Μπλίνκεν απευθύνεται αυστηρά και επιτακτικά στην Τουρκία. Η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει απαντήσει, όπως δεν έχει ανταποκριθεί και ο Λίβυος πρωθυπουργός. Που δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου άνετα με αυτή την εξέλιξη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ