Η Μέρκελ παίρνει πίσω το σκληρό lockdown για το Πάσχα: «Έκανα λάθος»

Η οργή των πολιτών αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις

Must Read

Στροφή 180 μοιρών έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πήρε πίσω το σκληρό lockdown που είχε εξαγγείλει για την περίοδο του Πάσχα στη Γερμανία.

Κατά τη σημερινή έκατκτη σύσκεψη της Μέρκελ μαζί με πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η καγκελάριος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της και απέσυρε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα από 1 έως 5 Απριλίου που πέφτει το Πάσχα των Καθολικών.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες. Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη – ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Η ομολογία αυτή της Γερμανίδας καγκελάριου αλλά και το γεγονός ότι φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω ζητώντας συγγνώμη, σχετίζεται με τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών μετά την ανακοίνωση ότι το σκληρό lockdown θα συνεχιστεί μέχρι τις 18 Απριλίου. Άλλωστε την πλήρη διαφωνία τους εξέφρασαν και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων σημειώνοντας την κούραση των πολιτών.

Τρόμος για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα να «πέφτει»

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών δέχεται όλο και και πιο σφοδρές κριτικές για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την πανδημία, για τους εμβολιασμούς που καθυστερούν αλλά και ένα πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά την αγορά μασκών. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών «τρομάζουν» την Γερμανίδα Καγκαλάριο η οποία την ύστατη στιγμή τρέχει να «μαζέψει» την απογοήτευση που έχει προκαλέσει στους ψηφοφόρους της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This