Η Ρωσία αδειοδότησε το εμβόλιο EpiVacCorona για τους άνω των 60 ετών – Ξεκινά και η παραγωγή του CoviVac

Μαζί με το Sputnik V η Ρωσία θα έχει τρία «όπλα» στη μάχη με τον κορωνοϊό

Must Read

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών δείχνουν ότι το εμβόλιο EpiVacCorona κατά του κορωνοϊού του Vector Center στο Νοβοσιμπίρσκ, προκαλεί ανοσοαπόκριση σε εμβολιασμένα άτομα και είναι ασφαλές, ανακοίνωσε η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Παρακολούθηση της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ανθρώπινης Ευημερίας (Rospotrebnadzor).

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου διεξήχθησαν σε δύο στάδια με εθελοντές ηλικίας 18-60  ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το σχήμα εμβολιασμού δύο δόσεων προκάλεσε την παραγωγή αντισωμάτων κατά των αντιγόνων που περιέχονται στο εμβόλιο στο 100% των εθελοντών.

«Ορομετατροπή (η χρονική περίοδος κατά την οποία ένα συγκεκριμένο αντίσωμα αναπτύσσεται και γίνεται ανιχνεύσιμο στο αίμα) με 1:20 αντισωμάτων εξουδετέρωσης καταγράφηκε στο 100% των εθελοντών 21 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το εμβόλιο EpiVacCorona είναι ένα ανοσογόνο και ασφαλές προϊόν για την πρόληψη του Covid-19», αναφέρει η ανακοίνωση της Rospotrebnadzor.

«Το εμβόλιο EpiVacCorona ολοκλήρωσε επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές φάσης 3 και 4 μεταξύ ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών. Οι δοκιμές απέδειξαν ότι είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για ηλικιωμένους. Οπότε, το EpiVacCorona έχει εγκριθεί για άτομα άνω των 60 ετών», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, άρχισε η παραγωγή του CoviVac, του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του COVID-19 και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για χρήση, αν και οι δοκιμές φάσης 3 βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη (αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός εξαμήνου), ανέφεραν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

«Το τρίτο ρωσικό εμβόλιο εισέρχεται στην κυκλοφορία και θα εμφανιστεί στις περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι το Κέντρο Chumakov σχεδιάζει να παράγει έως και 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ετησίως.

Και τα δύο αυτά εμβόλια έχουν πάρει πάρει έκτακτη άδεια από τις ρωσικές αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This