Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στα Σκόπια – Η Σερβία εμβολιάζει πολίτες και άλλων χωρών

Η Σερβία έχει γνωστοποιήσει ότι είναι σε θέση να εμβολιάσει πολίτες ξένων χωρών

Must Read

Τα Σκόπια κατέγραψαν την Παρασκευή 1.422 νέα κρούσματα, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει δει η χώρα από τότε που ξεκίνησε η επιδημία.

Ταυτόχρονα ιδιαίτερα υψηλός ήταν χθες και ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος εκτοξεύθηκε στο 33,5%, ενώ 33 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό κατέληξαν.

Στο μεταξύ μερικές χιλιάδες πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας», αλλά και του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης συρρέουν τις τελευταίες ημέρες στο Βελιγράδι στη Σερβία, για να εμβολιαστούν δωρεάν κατά της Covid -19.

Η Σερβία έχει γνωστοποιήσει ότι είναι σε θέση να εμβολιάσει πολίτες ξένων χωρών, αν αυτοί έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά αίτηση στις υγειονομικές αρχές της Σερβίας και έχουν λάβει απάντηση.

Οι εμβολιασμοί ξένων πολιτών γίνονται μόνο στο Βελιγράδι, στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο της σερβικής πρωτεύουσας. Σε αυτούς χορηγείται αποκλειστικά εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και όχι εμβόλια άλλων εταιρειών που επίσης διαθέτει η Σερβία.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για εμβόλια που προμηθεύτηκε η Σερβία για την ανοσοποίηση του δικού της πληθυσμού, όμως αρκετοί Σέρβοι αποφεύγουν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της συγκεκριμένες εταιρείας και υπάρχει κίνδυνος οι ποσότητες των εμβολίων αυτών να λήξουν και να πεταχτούν. Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η Σερβία τα προσφέρει δωρεάν σε πολίτες γειτονικών χωρών, στις οποίες δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εμβόλια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This