Κυριακή 1/8/2021

Βρετανία: Ένας τοίχος με 150.000 καρδιές, αφιερωμένος στα θύματα της πανδημίας

«Η κάθε καρδιά ζωγραφίζεται ξεχωριστά και είναι μοναδική, όπως και οι αγαπημένοι μας, τους οποίους χάσαμε»

Σχεδόν 150.000 καρδιές στολίζουν έναν τοίχο έξω από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας, στο Κεντρικό Λονδίνο, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας στη Βρετανία.   

Πρόκειται για ένα έργο της ομάδας «Covid-19 Bereaved Families for Justice UK» (Οικογένειες πενθούντων της Covid-19 για τη δικαιοσύνη), η οποία στηρίζει τις οικογένειες όλων εκείνων που έχασαν συγγενείς τους από τη φονική νόσο, που ξεκίνησε με τη βοήθεια εθελοντών, οι οποίοι άρχισαν να ζωγραφίζουν έναν τοίχο απέναντι από το βρετανικό κοινοβούλιο. Η τοιχογραφία θα εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων, στη νότια όχθη του Τάμεση, με τον Ματ Φάουλερ, εκ των ιδρυτών της ομάδας, να δηλώνει πως «η κάθε καρδιά ζωγραφίζεται ξεχωριστά και είναι μοναδική, όπως και οι αγαπημένοι μας, τους οποίους χάσαμε». «Όπως και η κλίμακα της συλλογικής απώλειάς μας, αυτό το μνημείο θα είναι τεράστιο», προσθέτει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εν λόγω ομάδα ζητά τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, με τη βρετανική κυβέρνηση να έχει δώσει υποσχέσεις πως θα κατασκευάσει ένα μόνιμο μνημείο, όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό που ζούμε.

kardies kardiesss kardiessss kardiess

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ