Τετάρτη 28/7/2021

Βίκτορ Ορμπάν: Ένας πράκτορας των Τούρκων στην καρδιά της Ευρώπης!

Θα παρακολουθήσει για μια ακόμη φορά τις εργασίες του Τουρκικού Συμβουλίου

Εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη του Τουρκικού Συμβουλίου (Συμβούλιο Συνεργασίας των Τουρκόφωνων Κρατών) θα έχουν άτυπη τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη, ενόψει μιας Συνόδου Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη που έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο έτος (το φθινόπωρο).

Οι πρόεδροι της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Ουζμπεκιστάν θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και ο Πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, θα παρευρεθούν ως παρατηρητές.

Να πούμε εδώ ότι η Ουγγαρία έχει λάβει το στάτους του παρατηρητή του Τουρκικού Συμβουλίου, από το 2018. Ο Βίκτορ Ορμπάν είναι εδώ και χρόνια ο μόνος πολιτικός στην ΕΕ που υποστηρίζει τόσο ένθερμα, φανερά και συνεχώς τον Ταγίπ Ερντογάν. Από το μεταναστευτικό, ως την τουρκική εισβολή στη Συρία, ο Ορμπάν πάντα ενισχύει τις θέσεις της Άγκυρας.

Ο σκοπός του Τουρκικού Συμβουλίου είναι «να οικοδομήσει την ενότητα σε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο», κάτι που θα αύξανε την επιρροή της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία, μια περιοχή που ιστορικά βρίσκεται κάτω από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε ο Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού Συμβουλίου Μπαγκνάντ Αμρέγιεφ, «το Τουρκικό Συμβούλιο στοχεύει σε ένα ενωμένο κράτος του τουρκικού κόσμου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ