Παγκόσμια πρωτιά για τη Ρωσία! Ξεκινά η παραγωγή του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού για ζώα!

Και το όνομα αυτού, Carnivak-Cov! Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το εμβόλιο

Must Read

Η Ρωσία καταχώρισε το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο κατά της COVID-19 για ζώα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εποπτική αρχή Rosselkhoznadzor. Ενδιαφέρον και από την Ελλάδα για την χρήση του!

Η Ρωσία παράγει ήδη τρία εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τον άνθρωπο, με το γνωστότερο από αυτά να είναι το Sputnik V, ενώ έχει δώσει επείγουσα έγκριση στα EpiVacCorona και CoviVac.

Το εμβόλιο για τα ζώα, το οποίο παρασκευάζεται από μια μονάδα της Rosselkhoznadzor, ονομάστηκε Carnivak-Cov, σύμφωνα με την εποπτική αρχή.

«Στις κλινικές δοκιμές του Carnivak-Cov, οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, συμμετείχαν σκύλοι, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, μινκ, αλεπούδες και άλλα ζώα», δήλωσε ο Κοντσταντίν Σαβένκοφ, υποδιευθυντής της εποπτικής αρχής.

«Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μας επιτρέπουν να καταλήξουμε στο ότι το εμβόλιο είναι αβλαβές για τα ζώα και έχει μεγάλη ανοσολογική απόκριση, με αντισώματα κατά του κορωνοϊού να αναπτύσσονται στο 100% των περιπτώσεων», σημείωσε ο Σαβένκοφ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το εμβόλιο: «Καθώς κρούσματα COVID-19 έχουν καταγραφεί σε ζώα σε πολλές χώρες παγκοσμίως, οι παραγγελίες του εμβολίου προγραμματίζονται από εγχώριες επιχειρήσεις εκτροφής ζώων και εμπορικές εταιρείες από την Ελλάδα, την Πολωνία και την Αυστρία. Εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και η Σιγκαπούρη έχουν επίσης επιδείξει ενδιαφέρον για το Carnivak-Cov».

Η ανοσία διαρκεί για έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, αλλά οι παρασκευαστές του εμβολίου συνεχίζουν να αναλύουν αυτό το δεδομένο. Η μαζική παραγωγή του εμβολίου μπορεί να ξεκινήσει ενδεχομένως και τον Απρίλιο, πρόσθεσε η Rosselkhoznadzor.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This