Αυστηρή προειδοποίηση Πούτιν στον Ερντογάν για Μοντρέ – Ουκρανία

Προειδοποίηση σε ...ευχάριστο κλίμα!

Must Read

Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Ξέρει πως ο ρώσος πρόεδρος εκμεταλλεύεται τα λάθη της Τουρκίας, ακόμα κι αν αυτά είναι εγκληματικά εις βάρος της Ρωσίας, για να κρατά την Τουρκία μακριά από την Δύση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την εκλογή Μπάιντεν, ο Ερντογάν εμφανίζεται έτοιμος να δώσει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, προκειμένου να ξαναμπεί στο μαντρί. Αυτό όμως έχει ένα όριο: Τα συμφέροντα της Ρωσίας. Εάν η Ρωσία ενοχληθεί από οποιαδήποτε κίνηση του Ερντογάν, στέλνει αμέσως το μήνυμα για να τον προειδοποιήσει ότι υπερέβη τα εσκαμμένα.

Αυτός ήταν ο λόγος της τηλεφωνικής συνομιλίας Πούτιν – Ερντογάν στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων με την πρόθεση του τούρκου να αναστείλει την συνθήκη του Μοντρέ για ελεύθερη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου, αλλά και την τουρκική στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία, όπου μη επανδρωμένο αεροσκάφος τουρκικής κατασκευής φαίνεται να βομβάρδισε τους ρώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα πεντάχρονο αγόρι. Εξέλιξη που έχει εξοργίσει την ρωσική κοινή γνώμη.

Ο Πούτιν είναι σκακιστής. Ποτέ δεν παρασύρεται από τα συναισθήματά του. Είναι όμως και τζουντόκα. Ξέρει δηλαδή όχι μόνο να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου, αλλά και τα πλεονεκτήματα του, να τα κάνει όπλα υπέρ του. Αυτό ακριβώς έκανε με τον Ερντογάν.

Από την εποχή της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά αεροσκάφη στην βόρεια Συρία, και την δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα από τούρκο αστυνομικό, ο Πούτιν έχει κυριολεκτικά καταλάβει την Τουρκία. Για την ακρίβεια, έχει καταλάβει το τουρκικό προεδρικό μέγαρο. Κράτα τον Ερντογάν δεμένο χειροπόδαρα ακόμα και με υπόθεση διαφοράς, καθώς η συναλλαγή για τους S 400 φαίνεται να ήταν εξαιρετικά επικερδής για τον τούρκο πρόεδρο.
Ο Ερντογάν όμως δεν θα έφτανε ποτέ σε αυτό το σημείο, την αγορά δηλαδή του ρωσικού οπλικού συστήματος, εάν δεν έτρεμε την οργή της Ρωσίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και την δολοφονία του ρώσου πρέσβη. Εκεί είχε δύο επιλογές. Να συγκρουστεί ανοιχτά με την Ρωσία και να γευτεί την οργή του Πούτιν, είτε να υποταχθεί και να γίνει πλουσιότερος, εξοργίζοντας την Δύση. Προτίμησε το πρώτο.

Το τηλεφώνημα Πούτιν στον Ερντογάν

Πέραν όσων έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας μέσω των επισήμων ανακοινώσεων του Κρεμλίνου, ο Πούτιν έδωσε στον Ερντογάν να καταλάβει με απόλυτη σαφήνεια, ότι η αλλαγή στην συνθήκη του Μοντρέ είναι αιτία πολέμου για την Ρωσία. Όπως επίσης και ότι εάν εμπλακεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Σε όλα τα επίπεδα. Επίσης εξέφρασε την μεγάλη του ενόχληση για το γεγονός ότι η Τουρκία έδωσε άδεια στις ΗΠΑ να περάσουν δύο πολεμικά σκάφη με κατεύθυνση την μαύρη θάλασσα την ώρα που οι ουκρανοί ετοιμάζουν επίθεση κατά των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας που έχει αποσχιστεί.

Ως κερασάκι, συζήτησαν και το θέμα συμπαραγωγής του εμβολίου το οποίο είναι υψίστης οικονομικής σημασίας για την Τουρκία, διότι σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η τουρκική παραγωγή του εμβολίου Sputnik V, θα κατευθυνθεί και σε χώρες όπως το Πακιστάν, αποφέροντας κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια στην τουρκική οικονομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This