Ο Ντράγκι είπε την αλήθεια

Ο Ιταλός έσπασε την ένοχη σιωπή της Ευρώπης

Must Read

Ωραίος ο Ντράγκι! Τραπεζίτης – ξετραπεζίτης, του τα ‘χωσε του δήθεν σουλτάνου μια χαρά. Δικτάτορα τον αποκάλεσε και σείστηκε το παλάτι με τις χρυσές τουαλέτες και τα βελουτέ κ…χαρτα!

Βεβαίως, ο ποντικο-Tαγίπ δεν είναι δικτάτορας, αν υπολογίσουμε ότι εκλέγεται με «αδιάβλητες» εκλογές στην Τουρκία εδώ και 19 χρόνια! 

Αλήθεια, ποιος άλλος ηγέτης -παγκοσμίως- εκλέγεται σήμερα επί τόσα χρόνια; Ποιος άλλος «εκλέγεται» με τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή, με την τρομοκρατία και το μπαγλάρωμα να επικρέμαται ως απειλή εναντίον όποιου υψώσει φωνή αντίθετη με εκείνη την αγριοφωνάρα τού (μη γελάτε) «σουλτάνου»;

Πόσο πιο καθαρά να τα πει ο Ντράγκι; «Με αυτούς τους -ας τους αποκαλέσουμε με το πραγματικό τους όνομα- δικτάτορες»…

Και τους ήρθε κατραπακιά των σφουγγοκωλάριων του Ταγίπ, οι οποίοι άρχισαν τις δηλώσεις. «Εμείς δικτάτορες; Τι λέτε, καλέ; Εκλεγμένοι είμαστε και να μας κάνετε τη χάρη!»

Ναι, εκλεγμένοι, αλλά με τη μισή χώρα φυλακισμένη! Με τη Δικαιοσύνη να κρίνει με βάση το πώς θα ξυπνήσει ο Ερντογάν και με τους εισαγγελείς να έχουν το βλέμμα στο κινητό για να κρίνουν ανάλογα με το τι θα δουν να αναγράφεται στη οθόνη!

«Αν θέλετε δικτάτορες, να ψάξετε στην Ιταλία» είπαν οι Τούρκοι.

Και, εδώ που τα λέμε, εκεί, στην Ιταλία, έδρασε ο Μουσολίνι, αλλά στα χνάρια του Ντούτσε δεν βαδίζει ο Ταγίπ; Κι ο Μουσολίνι εκλεγμένος ήταν -όπως και ο Χίτλερ-, αλλά στον δρόμο το γύρισε στη δικτατορία, με τη γνωστή ολέθρια κατάληξη…

«Εμείς, μπρε, είμαστε δικτάτορες; Εμείς, που έχουμε προεδράρα εκλεγμένη, και με δική του ποδοσφαιρική ομάδα, την Μπασακσεχίρ, που πήρε και πρωτάθλημα από το πουθενά με αντικειμενική διαιτησία και χωρίς παρεμβάσεις (μη γελάτε, είπα!) από πολιτικούς κύκλους; Δεν κοιτάτε τα χάλια σας, που έχετε πρωθυπουργό διορισμένο που μας κάνει τον γκιουλέκα;»

Μεταξύ μας, αγαπητοί, ευτυχώς που στην Ιταλία υπάρχει ο Ντράγκι, που δεν είναι πολιτικός.

Αν ήταν πρωθυπουργός κάποιος εκλεγμένος, ίσως συνέχιζε το χάιδεμα στον Ερντογάν, όπως κάνει η Ιταλία κάθε φορά που υπάρχει στο τραπέζι της Ε.Ε. σχέδιο με κυρώσεις κατά του ψευτοσουλτάνου!

Ο Ντράγκι, που δεν έχει την αγωνία της επανεκλογής και δεν σκαμπάζει από «ισορροπίες», είδε τη γαϊδουριά του Ερντογάν απέναντι στην πρόεδρο της Κομισιόν, κατάλαβε με ποιο βάρβαρο κουμάσι έχει να κάνει και αμόλησε τη ρουκέτα, η οποία δεν μαζεύεται πλέον!

Ο Ντράγκι είπε την αλήθεια, ο Ντράγκι έσπασε την ένοχη σιωπή της Ευρώπης! Ο Ντράγκι μίλησε τη γλώσσα της. Τη γλώσσα που πρέπει να μιλήσει γρήγορα όλη η Ε.Ε. 

Αν δεν θέλει να ξαναδεί τους βαρβάρους στα τείχη τη Βιένης!

Η ΑΚΙΣ (εφημερίδα «δημοκρατία»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This